Чудили ли ли сте се какво четат най-богатите хора в

...
Чудили ли ли сте се какво четат най-богатите хора в
Коментари Харесай

5 любими книги на Бил Гейтс

Чудили ли ли сте се какво четат най-богатите хора в света? Или по какъв начин обичат за прекарват празниците. Вижте кои книги би подарил  на околните си и за какво, тъй като, както самият той споделя в  - празниците са отлично време, с цел да се обърнем към традициите.

„ Като доста хора обичам да извозвам края на годината, празнувайки празниците със фамилията си. Обикновено носим съвпадащи пижами на Коледа ”, споделя съоснователят на Microsoft, който твърди, че постоянно в края на годината намира време да разсъждава върху последно прочетените книги.

„ Този път обаче взех решение да опитам нещо друго ”, продължава той и предлага лист от 5 книги, който надалеч не включва пълния лист на обичаните му издания, само че е селекция, която би предложил на всеки. „ Надявам се, че ще намерите нещо ново за четене тази зима - и че вие ​​и вашите близки се наслаждавате на празнуването на обичаните си обичаи дружно през празничния сезон ”, пожелава Гейтс.

“Странник в странна страна ” от Робърт Хайнлайн

“Пол Алън и аз се влюбихме в Хайнлайн, когато бяхме дребни, и тази книга към момента е един от обичаните ми научнофантастични романи на всички времена ”, споделя Бил Гейтс. Книгата споделя историята на млад мъж, който се завръща на Земята, откакто е израснал на Марс и стартира нова вяра. „ Мисля, че най-хубавата научна фантастика ви кара да мислите какво е допустимо в бъдещето, а Хайнлайн съумя да предскаже възхода на хипи културата години преди тя да се появи. ”

 
               

Surrender: 40 Songs, One Story от Боно

Това е и най-скоро издадената книга в листата на съосновател на Microsoft, който твърди, че даже и да не сте фенове на  U2, това е супер занимателно четиво за това по какъв начин едно момче от предградията на Дъблин израства, с цел да стане световноизвестна рок звезда и човеколюбец. " Имам шанса да назовавам Боно другар, само че доста от историите, които споделя в Surrender, бяха нови за мен. ”

 
               

“Отбор от противници ” от Дорис Кърнс Гудуин

Най-полезното четиво, в случай че ви е значимо да научите всичко за Ейбрахам Линкълн, съгласно Гейтс. Той назовава Гудуин „ един отнай-добрите биографи на Америка ”, а “Отбор от противници ”, съгласно него е нейният шедьовър.

„ Вътрешната игра на тенис ” от Тимъти Голуей

„ Тази книга от 1974 година е наложителна за всеки, който играе тенис, само че мисля, че даже хора, които в никакъв случай не са играли, ще извлекат нещо от нея. Галуей твърди, че положението на мозъка ви е също толкоз значимо, в случай че не и по-важно, в сравнение с физическата ви валидност. Той дава отлични препоръки за това по какъв начин да продължим градивно от неточности, които се пробвах да последвам както на корта, по този начин и отвън него през годините. ”

 
               

„ Мечтата на Менделеев ” от Пол Стратърн

Историята на химията е изпълнена със странни герои като Дмитрий Менделеев, съветският академик, който пръв предложи периодическата таблица, откакто се твърди, че му е се появила на сън. Книгата на Стратърн  проследява тази история чак до нейния генезис в антична Гърция. Това е вълнуващ взор върху това по какъв начин се развива науката и по какъв начин човешкото любознание се е развило през хилядолетията.

 
               

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР