Чрез сътрудничеството на Русия и Сирия във военнотехническата сфера руският

...
Чрез сътрудничеството на Русия и Сирия във военнотехническата сфера руският
Коментари Харесай

Петте геополитически сигнала, които Путин изпрати за Сирия

Чрез съдействието на Русия и Сирия във военнотехническата сфера съветският президент Владимир Путин „ изпрати на света пет геополитически сигнала ", смята професорът и редактор в американското издание The National Interest Николас Гвоздев. Първият сигнал е, че „ известията за упадъка на Русия са мощно преувеличени”. Това значи, че е преждевременна версията, че западните наказания в комбиниране с рухването на международните цени на нефта и забавянето на икономическия напредък на Китай са сложили Русия на границата на провал.

Второ, „ Путин дава ясно да се разбере, че той не приема визията на Вашингтон, че отстраняването на Башар Асад от властта ще докара до дълготрайна непоклатимост в Близкия Изток”. Това се поддържа от опита в Ирак и Либия.

Трето , „ позицията на Русия по Украйна е станала по-уверена”. Вътрешнополитическите и икономическите проблеми слагат под подозрение способността на настоящето управление да обезпечи курс на интеграция с евроатлантическия свят.

Като четвърти сигнал The National Interest сочи, че „ Кремъл отбелязя своите червени линии”. „ Русия няма просто да седи и да гледа по какъв начин Башар Асад губи поста си вследствие на военна интервенция извън.

Пето , „ Москва е подготвена да извърши своите обещания, даже в случай че това изисква избрани жертви като материални разходи”.

И такива страни като Азербайджан и Египет, които се съмняват в заинтересоваността на Америка в тяхното благоденствие, са го забелязали, установи Гвоздев.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР