Чрез инициативата “Деца се молят за деца правенето на добро

...
Чрез инициативата “Деца се молят за деца правенето на добро
Коментари Харесай

“Деца се молят за деца”, или картичките, които предават доброто на Коледа

Чрез самодейността “Деца се молят за деца ” правенето на положително става допустимо, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Тази година ще рисуваме картички за дечица, които ще бъдат в болница в деня на Рождество Христовото ”. Това съобщи за БГНЕС Симона Илиева от Неделното учебно заведение при храм „ Свети Николай Софийски “.


“Важно е картичките да станат красиви, само че най-същественото от нашата самодейност са молитвите и пожеланията в тези картички, защото самодейността ни се споделя “Деца се молят за деца ”. Така концепцията е децата, които се включат в нея, да изпратят своите положителни мисли на другите деца, които са в болница ”, изясни още Симона Илиева.


Тя разяснява, че доста учебни заведения и детски градини също ще вземат присъединяване в самодейността, а картичките ще бъдат дарени на детска реанимация в Пирогов и на Първа АГ болница " Св. София ".

“Надяваме се нашите картички да стигнат до повече хора и да донесат наслада на фамилиите ”, изясни организаторката на благотворителната самодейност.

Миналата година децата са изработили над 100 картички, които са били дарени в домове за възрастни хора. “За тази година не знам до какъв брой ще стигнем, само че се надявам всички картички, които децата изработят да изпълнят своето предопределение ”, сподели с вяра Симона Илиева.

Тя описа за БГНЕС по какъв начин се усещат и децата до момента в който създават картичките си и оказват помощ на хората. “Всички, които идват си станаха другари и става един доста потребен развой, децата се радват на картичките и се забавляват с новите си другари. Освен това те вършат нещо за някого. Най-добрият метод да научим децата на положително е, когато то оживява, освен да приказваме за него, а да го вършим ”, добави Симона Илиева.

На 17-ти декември от 11:00 в храма „ Свети Николай Софийски “ ще се състои и концерт на хора на транспортните служащи, след който още веднъж дечицата ще създават картичките си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР