Чрез дарената сума, компанията ще обезпечи топла храна на 700

...
Чрез дарената сума, компанията ще обезпечи топла храна на 700
Коментари Харесай

BILLA дарява 100 000 лева за каузата „Топъл обяд“ на БЧК

Чрез дарената сума, компанията ще обезпечи топла храна на 700 деца на възраст от 7 до 18 години в границите на образователната година
В рамките на актуалната образователна година, BILLA България поддържа самодейността " Топъл обяд " на Български Червен кръст с корпоративно подаяние на стойност 100 000 лв.. Сумата ще обезпечи топла храна за 700 деца на възраст от 7 до 18 години в начален и междинен учебен курс от учебни заведения на територията на цялата страна. Каузата „ Топъл обяд “ обгръща възпитаници, чиито фамилии заради здравословни, обществени или други, независещи от тях условия, не могат да обезпечат съществени потребности от всекидневието им.

Подкрепата за идеята „ Топъл обяд “ е разумно продължение на обединените старания на комерсиалната верига и БЧК в поддръжка на обществено уязвими общности, и е допустима с помощта на всички клиенти на BILLA, които с избора си на магазин за извършване на покупки, способстват за случването на сходни начинания.

Осигуряването на топла и здравословна храна за децата в учебно заведение, изключително през студените месеци от годината, способства за облекчение на бюджета на обществено слабите фамилии и понижава риска от отпадането им от просветителната система. Списъкът с учебните заведения, които попадат в обсега на самодейността, се дава от Областните организации на Българския Червен кръст по места, а участниците се селектират въз основа на данни, предоставени от съответните държавни институции и от шефовете на образователните заведения.

„ Осигуряването на качествена храна за българския консуматор е задача за нас като комерсиална верига, а обезпечаването на топъл обяд за толкоз доста нуждаещи се деца в страната е идея, в която се усеща дълбокият смисъл на корпоративната обществена отговорност. Вярваме, че дългогодишното партньорство с Българския Червен кръст ни оказва помощ да реализираме този смисъл, решавайки действителни проблеми, а ролята на клиентите на BILLA в този развой е акт на съпричаност, която трансформира извършването на покупки в добротворство, “ показа Стоян Тачев, пълномощник на BILLA България, началник на отдел " Управление на планове и процеси " и Координатор корпоративна отговорност.

В продължение на 6 години BILLA България и Български Червен кръст си партнират за реализирането на акция „ Купи и Дари “, ориентирана към обезпечаване на хранителни артикули за обществено слаби хора, живеещи независимо или настанени в институции. Подкрепата за идеята „ Топъл обяд “ е самобитно продължение на обединените старания на компанията и интернационалната филантропична организация, като обрисува обществения подтекст на тематиката за обединен модел на отговорност, в центъра, на който е грижата за хората и обществото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР