Човешкото тяло е истинско чудо на природата, което вече хилядолетия

...
Човешкото тяло е истинско чудо на природата, което вече хилядолетия
Коментари Харесай

10 изумителни неща, на които е способно човешкото тяло

Човешкото тяло е същинско знамение на природата, което към този момент хилядолетия наред се приспособява към настоящите ни потребности и условия на живот, като непрестанно се развива. С помощта на проучванията в медицината и техниката в това време можем да балансираме и лекуваме доста неща, в които предците ни са се проваляли. Но какъв брой невероятна е човешката анатомия постоянно разбираме едвам когато обърнем внимание на някои шантави елементи. Кой би позволил всички тези странности?

1. Ръцете на пеленачето са толкоз мощни, че могат да устоят тежестта на цялото му тяло. Не е ли поразително, че на тази нежна възраст в дребните ръчички има толкоз мощ?

2. Ако кръвоносните съдове на възрастен се навържат един за различен, биха образували върволяк, дълга 96 560 километра. За съпоставяне – обиколката на Земята по продължение на един меридиан е към 40 000 км.

3. Хора, които са израснали в ерата на черно-белите тв приемници, са склонни да сънуват черно-бели сънища. Следващото потомство към този момент сънува цветни.

4. Теоретично нашите мускули са в положение да подвигат товари, които наподобяват тежки за индивида. Под въздействието на рисково обособяване на адреналин хората са правили невероятни неща – да вземем за пример повдигали са цялостен автомобил, с цел да освободят притиснат изпод човек.

5. Здравият човек отделя ежедневно сред 0,6 и 1,5 литра слюнка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР