Човешкият мозък е толкова съвършен, че е невъзможно дори да

...
Човешкият мозък е толкова съвършен, че е невъзможно дори да
Коментари Харесай

Това лесно упражнение преди сън може да помогне срещу загуба на паметта и Алцхаймер

Човешкият мозък е толкоз идеален, че е невероятно даже да повярваме, че има граници на опциите му. Мозъкът е ненадминато инженерство!

Благодарение на него индивидът е постигнал актуалния механически напредък. Именно с помощта на цялото това съвършенство на човешкия мозък можем да бъдем изобретателни, да научаваме нови неща, да правим дейности, да усещаме, чуваме, приказваме и така нататък

Истината е, че мозъкът е мощен и като всеки различен мускул. Ако вярно упражняваме мозъка, ще удължим живота си.

Можем да избегнем загуба наизуст в преклонна възраст и даже заболявания като заболяването на Алцхаймер, в случай че упражняваме мозъка си непрекъснато.

Болестта на Алцхаймер е заболяване, което нормално визира възрастните хора. Според статистиката всеки пети човек страда от това заболяване. За страдание, това е дегенеративно заболяване, което към момента не можем да лекуваме с медикаменти.

Но можем да предотвратим развиването на това заболяване и проблеми като забравяне, нарушена централизация и други. Natural Medicine предлага просто упражнение, което подтиква мозъка и би трябвало да се преглежда като игра, която ще отвори нови благоприятни условия за мозъка ви.

Упражнението работи по следния метод: преди да си легнете, би трябвало да си спомните всичко, което сте създали сутринта и денем.

Правете това за предпочитане със затворени очи, само че внимавайте да не заспите.

Трябва да се стремите да си спомните всички детайлности – колкото повече, толкоз по-добре. Това просто упражнение ще ви помогне да запазите паметта, вниманието и мозъчната интензивност.

Желателно е да се прави всеки ден.

И може да се практикува от хора от всички възрасти – колкото по-рано започнете, толкоз по-добре. Освен това, с цел да подобрите здравето на нервната система, е доста прелестно да слушате класическа музика, джаз или релаксиращи мелодии.

Изследователите споделят, че музиката подрежда мозъка.

Изискват се старания и дисциплинираност, само че си заслужава, несъмнено. Правейки това упражнение, ще укрепите нервите си, ще поддържате кръвоносните си съдове здрави и ще подобрите паметта си.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР