Човешката история има периоди на падения и върхове. Пример за

...
Човешката история има периоди на падения и върхове. Пример за
Коментари Харесай

Концентрационният лагер, който се превърна в един от най-луксозните хотели

Човешката история има интервали на падения и върхове.

Пример за това са концентрационните лагери от XX в., на които през днешния ден е вдъхнат нов живот.

Те са превърнати в места за настаняване. Част от тях са дотам преобразени, че мъчно бихте се досетили защо са били употребявани.

Генерал Франсиско Франко основава по време на Гражданската война (1936-1939) над 300 концентрационни лагера из цяла Испания. През тях минават сред 700 000 и милион испанци, които биват изтезавани или разследвани. Някои от тях умират от раните си, а други - от апетит, написа El Diario.

Точно един от най-суровите концентрационни лагери в Испания, намиращ се в провинция Леон, съставлява обект на интерес за нас през днешния ден. Това е манастирът Сан Маркос, или Parador de León в наши дни.



Трансформацията на концентрационния лагер стартира още през 1965 година, само че не с цел да бъде забравено предишното му.

Местната Асоциация за възобновяване на историческата памет слага монолит върху предната еспланада на Parador de León, който да запази паметта за хилядите мъже и дами, които са били затворени и измъчвани там, оповестява 20minutos.es.

Манастирът Сан Маркос - украшение на испанския Ренесанс

Манастирът Сан Маркос безспорно е една от най-характерните здания в град Леон и най-важната от испанския Ренесанс. Фасадата му е покрита с ажурни свещници и други декоративни детайли. В цокъла ще разпознаете фигури от международната история и митологията - Херкулес, Александър Велики, Ханибал и Юлий Цезар и други

След последната реставрация хотелският комплекс разполага с 51 стаи и няколко заседателни зали.
View this post on Instagram
A post shared by Sérgio GM (@sergio.rgm)

Какво още може да видите в град Леон?

В този град може да разгледате готическата катедрала, която е първият монумент в Испания, разгласен за подобен с кралска заповед от 28 август 1844 година

Задължителна спирка е и музеят Casa Botines Gaudí. Той е издигнат в края на XIX в. и се намира на площад Санто Доминго. В сърцето на остарелия град ще откриете и Plaza del Grano.

Как да стигнете до Parador de León?

Като начална точка на пътешествието взимаме столицата Мадрид. Най-бързият маршрут е с кола по A-6. Разстоянието е 341 км. За няма четири часа и ще стигнете до някогашния концентрационен лагер.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР