Човешката еволюция е бавен процес, върху който нямаме ежеминутни наблюдения.

...
Човешката еволюция е бавен процес, върху който нямаме ежеминутни наблюдения.
Коментари Харесай

Мутанти ходят сред нас

Човешката еволюция е муден развой, върху който нямаме ежеминутни наблюдения. Промяната в гените на хората става за епохи, хилядолетия. Последни изследвания на генни инженери съумяха да открият темпа на мутиране при човешката раса с помощта на ново потомство технология за генетично дешифроване.

Резултатите от проучването сочат, че действително всички хора са мутанти, тъй като всеки от нас има най-малко 100 нови разновидности в своята ДНК. Това ново познание може да се употребява сполучливо в медицината за нови лекувания и като цяло за опознаване на човешката еволюция.

През 1935г. един от стожерите на актуалната генетика – Дж. Халдейн изследва група мъже, заболели от хемофилия. Той предположил, че всеки човек има най-малко 150 нови разновидности. След доктор Халдейн доста негови почитатели изследвали ДНК при маймуните, с цел да стигнат до изводи при хората.

 мутант

Съвременната технология за ДНК даде опция на доктор Яли Сюе от института „ Сангър ” в Кембриджшир да получи нова надеждна оценка. Опитите присъединили тест с двама китайци.

На фона на човешкия геном били изследвани разликите сред тях, а резултатът сочел съществуването на сред 100 и 200 нови разновидности. Голяма част от тях обаче водят до рак и до други тежки заболявания. В момента учените се надяват проучванията им да послужат за понижаване на тъкмо тези „ неприятни ” разновидности.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР