Човекът се смята за най-развитото живо същество на Земята –

...
Човекът се смята за най-развитото живо същество на Земята –
Коментари Харесай

Учени разкриха: Жените надушват необвързаните мъже

Човекът се счита за най-развитото живо създание на Земята – човешката цивилизация е градена с хилядолетия и през 21 век можем да се похвалим с изкуствен интелект, проучване на космоса и от ден на ден заболявания под надзор, написа lifestyle.bg. Въпреки всичко това индивидът си остава… животно, което в избрани обстановки разчита на сетивата си като всяко друго. Поредица от нови опити демонстрират, че както дамите, по този начин и мъжете разчитат на обонянието си, когато си търсят сътрудник.

Хетеросексуалните дами могат да „ надушат “ по кое време мъжът, към който имат интерес, е привързан. Хетеросексуалните мъже пък са привлечени по-силно от дами, които са в овулация или такива, които са полово възбудени, оповестяват ни Science Alert, написа skafeto.com.

Науката към момента няма прецизен отговор за това по какъв начин тъкмо работи това обонятелно различаване и при двата пола. Но някои изследвания да вземем за пример демонстрират, че необвързаните мъже имат малко по-високи равнища на тестостерон.

„ От еволюционна позиция за дамите е преимущество да могат да усетят химическите сигнали на възможен сътрудник, с цел да избегнат да ухажват мъже, които са обвързани и даже към този момент имат деца “, разясняват създателите на едно от проучванията по тематиката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР