Човекът-маймуна Слуховете за страховити научни експерименти, провеждани в Съветския съюз,

...
Човекът-маймуна Слуховете за страховити научни експерименти, провеждани в Съветския съюз,
Коментари Харесай

Три ужасяващи научни експеримента от нашето минало

Човекът-маймуна

Слуховете за страховити научни опити, провеждани в Съветския съюз, съществуват десетилетия наред, само че едвам след края на Студената война отворените архиви ни разрешават да научим освен това за опитите на руските учени да основат кръстоска сред човек и маймуна, написа Еxpress.

В тяхната основа е работата на доктор Иля Иванов, прочут специалист по репродуктивна биология. В неговата лаборатория обаче се вършат много по-страшни неща от това да се основават угоени крави. През 1927 година той подхваща научно странствуване до Африка. Причината за наличието му на Черния континент - да научи освен това за основаването на хибрид сред човек и маймуна.

Иванов отваря лаборатория в Гвинея, където стартира да опитва с шимпанзета. За благополучие опитите му нямат триумф, като една от аргументите за това е нежеланието на локалните чиновници в лабораторията да сътрудничат. М спомените си руснакът написа, че непрекъснато му се постанова да крие същинската цел на опитите, тъй като в случай че локалните научели за нея, " последствията щели да бъдат много неподходящи ". Въпреки това докторът съумял да организира два опита за осеменяване на женски шимпанзета с човешка сперма.

Разочарован, Иванов се върнал в Съветския съюз, водейки със себе си орангутан на име Тарзан. С него докторът се надявал да продължи опитите на родна земя. Нещо повече, той потърсил искащи дами, които да износят детето на Тарзан и даже имал няколко доброволки. Малко по-късно обаче маймуната умряла, а самият Иванов попаднал в трудов лагер заради бурните промени в руското общество. Съществуват неопределени клюки, че трудът на Иля Иванов бил удължен от други учени, само че нищо изрично не се знае.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР