Човекът е странно създание. В духовно отношение развитието му е

...
Човекът е странно създание. В духовно отношение развитието му е
Коментари Харесай

8 свойства на тялото, които нямат абсолютно никакъв смисъл

Човекът е необичайно творение. В духовно отношение развиването му е напреднало дотолкоз, че е основал електрически уреди, самолети и е изобретил даже интернет. Същевременно тялото му демонстрира някои еволюционни недостатъци, при които си задаваме въпроса дали Майката Природа не се е пошегувала с нас. По-долу ще ви представим 8 от тези свойства и механизми.

1. Когато човек несъзнателно си прехапе бузата отвътре, тя незабавно отича, в резултат на което той непрекъснато я прехапва на същото място и по този начин раната мъчно заздравява.

2. Мъдреците нито вършат хората по-мъдри, нито им принасят някаква друга изгода. Всичко, което получаваме от тях, са подути страни и пъклен болки.

3. Трахеята се намира в непосредствена непосредственост до хранопровода, което води до това, че в случай че до момента в който се храни – а животът е невъобразим без храна - човек се задави и парченце ат храната попадне в кривото му гърло, има заплаха да се задуши!

4. С мозъка си човек осъзнава, че никотинът и други пристрастяващи субстанции са пагубни за здравето му, само че все пак продължава да използва тези токсини, с цел да се достави с хормона на щастието допамин (крайно лъжливо възприятие, апропо!)

5. За да се пребори сполучливо с причинителите на заболявания, тялото покачва температурата си до 40 градуса, като освен това не помни, че в същия температурен диапазон жизненоважните протеини стартират да се съсирват.

6. При анафилактичен потрес човешкото тяло демонстрира бурна алергична реакция към лекарства, токсини от инсекти и даже храни. За да се отбрани обаче, то затваря дихателните си пътища, тъй че човек рискува да се задуши.

7. Коляното е устроено по този начин, че да поема по-голямата част от човешкото тегло и всеки ден е подложено на мощен напън. Въпреки това коленете са едни от най-чувствителните елементи на тялото, които най-често се травмират и заздравяват относително постепенно. 

8. Тинитусът не лишава от слух, о, не!  Вместо това човек чува отвратително и натрапчиво свистене или звънене в ушите, тъй че мъчно възприема близките шумове.

И въпреки че тези 8 телесни качества и механизми на пръв взор нямат смисъл, индивидът сполучливо се е нагодил към тях и е взел съответните ограничения, с цел да позволи проблемите, произлизащи от тези дефекти.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР