Човекът-актьор е заменен от хуманоиден робот. Приел изцяло физическите характеристики

...
Човекът-актьор е заменен от хуманоиден робот. Приел изцяло физическите характеристики
Коментари Харесай

Театър от долината на зловещите хуманоиди

Човекът-актьор е сменен от хуманоиден робот. Приел напълно физическите характерности и гласа на писателя Томас Мелле, той показва моноспектакъл, наименуван „ Зловещата котловина “. Понятието е въведено от японски професор при започване на 70-те години на предишния век и отбелязва странния резултат, който андроидните роботи провокират заради приликата си с индивида..

Такава е една от поканите в 15-ото издание на „ Световен спектакъл в София “. И без да е последващо равнище в трансхуманизма, този артистичен план дава отговор на редица въпроси.

Какво гледаме в „ Зловещата котловина “ – куклен спектакъл от ново потомство или опит с доста по-сериозна поръчка? Дали тази привидна несръчност на „ артиста “ не работи за налагането на благосклонност към едно напълно комерсиално изкуство? Колко смело може да бъде желанието на режисьора в посока опитомяване – освен на актьорите, само че и на публиката, посредством основаването на сходен „ човешки “ модел? И не е ли това спектакъл от долината на театъра? И не е ли допустимо най-отвъдния взор към бъдещето – през очите на един злокобен хуманоид?
Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021) Актьорът е сменен от хуманоиден робот в представлението "Зловещата котловина " (2021)
Томас Мелле е действително съществуваща персона, родена на 17 март 1975 година в Бон. Той е публицист и преводач, почетен с редица награди. В автбиографичното си произведение „ С тил към света “ (Die Welt im Rücken) споделя – без благосклонност – по какъв начин се е справил със своето биполярно разстройство, съпътстващите го персонални драми и трудно постепенно възобновяване.

В „ Зловещата котловина “ Томас Мелле дава тялото и гласа си за робот-актьор, чиято привидна нормалност е в положение да изнесе даже отчет за прочувствената неустойчивост у индивида. Единствената разлика с „ оригинала “ е, че на главата му има дупка, от която изскачат проводници, а придвижванията му се управляват от дребни електродвигателчета. И всичко продължава да наподобява обикновено до мига, в който Томас обръща десния си крайник на 360 градуса.



Това „ приплъзване “ е най-отрезвяващата част от представлението, в чиято „ непрестореност “ като че ли към този момент си съумял да повярваш. Но Томас Мелле, ведно с неговият неестествен двойник, към този момент са си свършили работата на сцената. В съвършеното заплитане на понятията за спектакъл, просвета и връзка...

https://btvnovinite.bg/galleries/tartjuf-na-torbica-diktuva-chistotata-v-teatara-snimki-video.html

Екипът на „ Зловещата котловина “

Копродукция на спектакъл „ Мюнхнер Камершпиле “ и „ Римини протокол “

Концепция, текст и постановка – Щефан Кеги

Текст, тяло, глас – Томас Мелле

Драматургия – Мартин Валдес-Щаубер

Видео дизайн – Мико Гестел

Музика – Николас Нееке

Оборудване – Еви Бауер

Аниматроника – Chiscreatures Filmeffects GmbH

Изработка и дизайн на силиконова глава, оцветяване и коса – Томи Опац

Продукционен управител – Епона Хамдан

Светлинен дизайн – Роберт Лесиг

Звуков и видео дизайн – Яромир Зезула
https://btvnovinite.bg/lifestyle/gallery/david-gutieres-se-vrashta-kam-flamenkoto-sled-pet-operacii-na-koljanoto-snimki-video.html
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР