Човек трябва да е специалист в сферата, в която е

...
Човек трябва да е специалист в сферата, в която е
Коментари Харесай

Бойко Борисов с първи коментар за промените в Конституцията

Човек би трябвало да е експерт в сферата, в която е най-компетентен. Поканил съм Десислава Атанасова и сътрудника Чолаков – ръководител на групата, другият на комисията. За да може, в случай че има елементи, като се изключи 3 март, което съм споделил, че няма да подкрепим да бъде местен… Това разяснява пред публицисти ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов след гласуването на първо четене на измененията в Конституцията.

„ Току-що отхвърлихме удължаването. След една седмица второ четене, и на 20-и трето четене “, уточни той периодите за гласуването на измененията.

" Това, което народът е отредил, това работи сега в Народното събрание. И на мен доста неща не ми харесват, доста хора не ми харесва, които са тук, само че са изпратени от българския народ ", сподели той.

" Има неща, с които можем да се съобразим с президентската институция, и по отношение на указите, и сред първо и второ четене всички разнопосочни отзиви в диалог с нашите сътрудници нееднократно съм казвал, че по тая тематика съм се доверил на първо място на Христо Иванов. Така че в диалозите с сътрудниците в групата мисля, че ще намерим най-хубавия текст ", отговори той на въпроса дали ще се трансформират текстовете, свързани с президентската институция.

По отношение на мандатите на ръководителите на висши съдилища, той уточни, че евентуално ще се откри поддръжка да има единствено един мандат.

" Ние доста забавно използваме мненията на Венецианската комисия. В Прокурорската гилдия тя споделя да не са повече политиците, ние споделяме - нищо, ние ще си ги създадем повече. Но сред първо и второ четене има дребни елементи, които могат да се съобразят и да нямаме проблем. Важното е, че 163 депутати - това, за което ни тричахте през цялото време, трите партии съумяха да го реализиран в зала. Учудващо Политическа партия и Демократична България не бяха цялата им парламентарна група. Кои са отсъстващите ще забележим ", посочи Борисов.

" Двойното поданство за министри, ще настояваме, в случай че намерим единодушие, би трябвало да има единодушието на трите партии, съгласно мен би трябвало да отпадне, тъй като в тая динамичност, генерации българи живеят на открито, доста съумели българи не биха желали да си заменят двойното поданство, а бихме могли да ги употребяваме като министри и те ще бъдат сполучливи ", счита той.

" Мисля, че би трябвало да продължим с даването на военна помощ с тази чудовищна война, която се води на нашата граница ", разяснява още той.

" Мисля, че изключително тези оръжия с отпаднала нужда, които са развалени, които биха могли да се вършат за в бъдеще, да се дадат, умерено можем да ги предоставим. В същото време доста амбициозно и бързо да ги сменяем с нови системи, които да покриват и въздушното пространство, както направихме към този момент със " Страйкърите ", добави той по тематиката.

Бойко Борисов избухна след журналистически въпрос: " Аз не желая да давам отговор за бръщолевенето на Тошко Йорданов. Защото той си разрешава да приказва нелепости и по мой адрес. И не желая да ме питате какво е споделило това лице, тъй като не е правилно ".

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР