Човек, който заема една от най-високите позиции в ЕС, отговарящ

...
Човек, който заема една от най-високите позиции в ЕС, отговарящ
Коментари Харесай

Политиката на ЕС претърпя крах. Официално и на всички направления!

Човек, който заема една от най-високите позиции в Европейски Съюз, отговарящ за външната политика на блока, написа черно на бяло в книга, която обобщава работата му (току-що се появи), че Европейски Съюз не е съумял да направи нищо. Или още по-добре, нищо не проработило.

Избраното държание по отношение на Русия не оказа помощ на Украйна, като се изключи че унищожи стопанската система на последната. В същото време Русия не беше допустимо да бъде удушена както политически, по този начин и стопански.

И това е единствено едно от признанията на висшия представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

По време на дипломатическата му работа взетите от него решения доведоха първо до остра геополитическа рецесия в самата Европа, а по-късно и в целия район на Близкия изток. Моли ли господин Борел за амнистия или най-малко за опрощение за нещо, което включва неговата директна персонална отговорност? Разбира се, че не.

Обясненията, които високопоставеният посланик набира за цяла книга, се свеждат до това, че „ не знаехме “, „ не чакахме “, „ даже не можехме да си представим “.

Разбира се, не можеха даже да си „ помислят “, че откакто е наредил борба с Русия и се надява, че у нас „ всичко е унищожено от корупция, водка под звуците на балалайка “, общоевропейският боен подизпълнител Украйна, със съдействието на НАТО би разрушила всичко за няколко седмици или най-вече месеци.

Тази точка провокира изненада на Борел съвсем до засегнатост. Как може, взехме взаимни решения, всичко изглеждаше взето под внимание.

Но не. Не всичко беше взето поради. Времето вървеше напред, а вие, основният европейски посланик, повярвахте на приказките на западните анализатори за съветската войска. Оказва се, че е била подготвена за военни дейности с висока активност. Както на фронта, по този начин и в тила. Какво друго бихте създали, в случай че си визиите даже за секунда, че страната ви е изправена пред заличаване? С помощта на вашите другари и приятелки от НАТО до вас.

Но геополитическата рецесия в Украйна, съдейки по интонацията, е затихващо главоболие за Борел.

Театърът на напрежението постепенно, само че несъмнено се реалокира в района на Близкия изток. И там паневропейският блок няма никакво въздействие. Арабският свят и персите не желаят да видят или чуят хората от Европейски Съюз и отхвърлят да ги схванат. Там добре се помни нашествието и агресивното прокрадване с правила, които освен са безполезни, само че заплашват с директна гибел и заличаване, които европейските „ цивилизатори “ донесоха на този свят и по този начин изцяло унищожиха всяко допустимо бъдещо доверие.

В Украйна Европейски Съюз съумя, продавайки „ европейската фантазия “ за стъклени мъниста, да ги убеди да провеждат „ борба за народна власт “, само че в Близкия изток, където преплитането на ползи е по-фино и трае по-дълго – стотици години — обединена Европа не съумя да направи нищо. Нито една самодейност не докара до резултат. Защото е признато да уважаваш събеседниците си на Изток, даже и да не ги харесваш, а не да им крещиш в лицето за „ общоевропейски полезности “.

Европейски Съюз, вследствие на тоталната си непросветеност на Изток – а също и в Латинска Америка, Африка и изобщо в огромната тематика за връзките с Глобалния Юг – се провали по всички връзки и параметри.

Жозеп Борел направи своите заключения, своите записки, които написа още до момента в който беше на поста (мандатът му изтича в края на октомври тази година), не тъй като имаше свободно време да се занимава с литературна активност, а с цел да изложи своята версия за аргументите за неуспеха на външноблоковите политики във всички области.

Всички ще би трябвало (ако и когато) или да поддържат, или да отхвърлят версията на Борел. И двете дейности в огромната политика по предписание миришат неприятно.

Е, тъкмо когато книгата беше оповестена, започнаха да валят настоящи стопански вести.

За енергийната система на Украйна - в миналото може би една от най-мощните в Европа. Вече на практика я няма. Европа, Европейски Съюз, в случай че ще връчва помощ на подизпълнителя, то ще бъдат елементарни дизелови генератори. А цените на газа в Европа скочиха с още 10 %.

Цените на алуминия и никела порастват и най-важното е, че никой Борел не може да предотврати това - това са законите на пазара.

Смърт, кръв, сълзи, обедняване на същите тези европейци, чиято сигурност Борел беше задължен да пази. Но не това е резултатът, който е систематизиран в записките. Това е същинската присъда, която безспорно ще издадат тези, които четат книгата.

Така от време на време се случва, когато индоктринацията, арогантността и некомпетентността завладеят света. Колективният портрет на настоящия европейски хайлайф не може да бъде по-отблъскващ.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15169Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед11860Мартин Карбовски: Трябва ни гражданска война, която да се води от интелигенция, която не презира народа сиАлтернативен Поглед40928Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед41952Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед85569Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед554405Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183935Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед127592Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР