Човечеството винаги е страдало от болестта на Алцхаймер или деменцията.

...
Човечеството винаги е страдало от болестта на Алцхаймер или деменцията.
Коментари Харесай

Ако успеете да намерите камилата на картинката, значи не ви грози Алцхаймер

Човечеството постоянно е страдало от заболяването на Алцхаймер или деменцията. Това е добито малоумие, което се характеризира с деградация на мисленето, паметта, държанието на човек. Проявите на деменцията при разнообразни хора са доста разнородни.

Не е правилно, че заболяването на Алцхаймер визира единствено възрастни хора. Деменцията може да стартира да прогресира при хората в много млада възраст и с времето да докара до много тежки последствия. Човек последователно губи добитите си преди този момент умения, професионализъм, дейностите му стават безредни и нелогични.

Деменцията не може да бъде излекувана, само че нейното развиване може да бъде доста отслабено, в случай че упражняваме мозъка си със задания за логичност и памет. Основният проблем е, че единствено дребна част от хората са в положение независимо да виждат в себе си нарушавания в работата на основния мозък, проблеми в държанието. За страдание, когато хората към подобен човек съществено стартират да се тормозят за положението му, към този момент е късно.

Признаци за деменция в ранен етап:

– понижаване на обществената интензивност
– загуба на информационни умения с другите
– положение на незаинтересованост
– депресивно положение
– компликации, срещани при осъществяване на добре позната работа

Най-крайните стадии на деменцията са цялостната загуба на всички човешки умения, до невъзможността да се държи лъжица, да се върви и да се седи.

Съществуват разнообразни способи и проби за идентифициране на разрастваща се деменция при хората. Всички те са основани на елементарни задания по логичност, памет, връзка.

Простичко казано, това са задания за възпитаник от първи клас. Но за хората, склонни към деменция, от време на време не е елементарно да минат всички тези проби.

Ето ви един подобен тест за деменция. В основата му е  задачата за централизация и способността да се отделят обособените фигури от общата маса. Опитайте теста в този момент.

Намерете камилата на изображението:

 Ако съумеете да намерите камилата на картинката, значи не ви грози Алцхаймер

Разкажете ни за своите резултати в мненията. Колко време ви лиши да извършите задачата?

Ако не можете да намерите камилата на фотографията, тогава си коства да упражнявате мозъка си, като употребявате разнообразни задания и проби.

Източник: webmiastoto.com

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР