Човечеството е застрашено от изчезване, ако спадът на броя на

...
Човечеството е застрашено от изчезване, ако спадът на броя на
Коментари Харесай

Човечеството е пред изчезване заради драстично влошаване на спермогенезата при западните мъже

Човечеството е застрашено от изгубване, в случай че спадът на броя на сперматозоидите при мъжете продължи с актуалните темпове, предизвестяват учени.

Те са обобщили резултатите от съвсем 200 изследвания, съгласно които броят на сперматозоидите при мъжете от Северна Америка, Европа, Австралия и Нова Зеландия е намалял на половина за по-малко от 40 години.

Епидемиологът доктор Хагай Левин от Университета в Ерусалим декларира, че е доста обезпокоен от това, което може да се случи в бъдеще. Според него в случай че нещата продължат както до момента, човечеството може да се изправи пред заплахата от изгубване.

Мегапроучването обгръща 185 проучвания сред 1973 година и 2011 година, включващи съвсем 43 000 мъже.

" Ако не променим метода си на живот, околната среда и химикалите, на които сме изложени, бъдещето ще е доста обезпокоително. В последна сметка може да се сблъскаме с репродуктивен проблем като цяло и той да унищожи човечеството ", добавя специалистът.

Според Левин има 52,4% спад в концентрацията на сперматозоиди и 59,3% спад на общия брой сперматозоиди при мъжете от Северна Америка, Европа, Австралия и Нова Зеландия. Или другояче казано, концентрацията на сперматозоиди е паднала от 99 млн/мл до 47,1 млн/мл.

Проучването не открива изключително отчетливи равнища на спад при мъжете от Южна Америка, Азия и Африка, само че учените допускат, че е въпрос на време процесът да засегне и тези елементи на света.

Левин е безапелационен, че би трябвало да бъдат открити аргументите за намаляването на броя на сперматозоидите и наклонността да се обърне.

" Трябва да вземем ограничения. Например - по-добра регулация на създаваните химикали и битка с тютюнопушенето и затлъстяването ", добавя той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР