Човечеството е по-близо до гибел от когато и да било,

...
Човечеството е по-близо до гибел от когато и да било,
Коментари Харесай

Часовникът на Страшния съд се приближи застрашително до Апокалипсиса

Човечеството е по-близо до крах от когато и да било, настояват учени, поддържащи символичния Часовник на Страшния съд.

Тази година часовникът беше изместен с 20 секунди по-близо до Апокалипсиса и демонстрира 23:58:20 преди " нуклеарната среднощ ", заяви през днешния ден на конференция президентът на американското списание " Бюлетин на нуклеарните учени " Рейчъл Брансън, представена от ТАСС. Именно на корицата на това издание часовникът се появи за пръв път през 1947 година.

" Тук сме, с цел да актуализираме часовника и да изразим угриженост по отношение на съществуващите закани ", сподели Брансън и добави: " Днес ние не сме оптимисти. "

Сред аргументите за смяната на " времето " специалистите показаха по-специално обстановката към иранската нуклеарна стратегия и прекратяването на Договора за унищожаване на ракети със междинен и отдалечен обхват на деяние.

Часовникът на Страшния съд се поддържа от специалисти на " Бюлетина на нуклеарните физици ". Те споделиха, че смяната отразява възходящите терзания за климатичните промени, световните войни, лъжливата информация и други Тези разнообразни рискове се комбинират една с друга и заплашват света още повече.

" Човечеството продължава да е изправено пред две едновременни екзистенциални рискове - нуклеарна война и климатични промени, които се комбинират от усилвател на заканите, киберинформационна война, която подкопава способността за реакция на обществото " - пишат учените в известието си, представено от " Индипендънт " и Българска телеграфна агенция.

" Физиците приказват за положението на несигурно равновесие, в което напълно лек напън може да лиши системата от баланс. Военните към този момент са под голямо напрежение. Системата е комплицирана, следена от компютри и извънредно обвързвана. Това е система с високо напрежение, в която една дребна неточност някъде по света стига, с цел да стартира война, която да ескалира пагубно ", съобщи Робърт Латиф от Борда по науката и сигурността към " Бюлетина на нуклеарните физици ", представен от БНР.Експертите прецизираха, че са взели решението за смяна тутакси през ноември, преди да нарасне напрежението сред Съединени американски щати и Иран. То обаче единствено удостоверява визията им, че светът е в по-голяма заплаха отвсякога.

Все още е допустимо стрелките на часовника да бъдат върнати. Това е правено и преди. След края на Студената война стрелките на часовника са преместени на 17 минути до среднощ през 1991 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР