Чолаков припомни, че преди две години, при друга церемония в

...
Чолаков припомни, че преди две години, при друга церемония в
Коментари Харесай

Председателят на ВАС: С оглед оспорването на избора отсъствието на президента от клетвата е логично

Чолаков напомни, че преди две години, при друга гала в Конституционния съд, не е участват тогавашният ръководител на Върховния касационен съд Лозан Панов и процедурата се е състояла. Георги Чолаков добави, че наличието на процедурата е чисто официално и не въздейства на избора на конституционни съдии, който е завършен след обявяване на решението на Народното събрание.

Нашето присъединяване тук е напълно представително и то се дължи на уважението към институцията, разяснява ръководителят на Върховния касационен съд Галина Захарова.

Аз надълбоко имам вяра, че институциите в Република България би трябвало да се почитат. Това, което се случва, съгласно мен, е метод за рационализиране и израстване на работата на институцията. То е потребно. Но аз персонално не мога да не отдам почитание към Конституционния съд, който е, съгласно мен, органът поддръжник на върховенството на правото ", съобщи Захарова.

Всеки орган, който си прави избори, си носи отговорността за тези избори, разяснява още Георги Чолаков.

Галина Захарова уточни, че постоянно има какво да се направи по повод задълбочаване прозрачността на изборите. Двамата означиха, че до момента не е имало проблем при избора на конституционни съдии от квотата на правосъдната власт и припомниха, че са трансформирали разпоредбите за избор, с цел да има по-голяма бистрота.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР