Членството в ЕС остава стратегическа цел за Турция и ако

...
Членството в ЕС остава стратегическа цел за Турция и ако
Коментари Харесай

Чавушоглу: Членството в ЕС остава стратегическа цел на Турция

Членството в Европейски Съюз остава стратегическа цел за Турция и в случай че Европейски Съюз не желае да ни одобри, той би трябвало да вземе такова решение, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу на конференция в Братислава след взаимна среща с външните министри на страните от Вишеградската четворка.
Чавушоглу означи, че Турция е подготвена да преразгледа всяка преговорна глава и да извърши всяко условие.
„ След изборите промените са наш приоритет “, сподели турският външен министър.
Той уточни, че главният проблем с процеса на присъединение на Турция към Европейски Съюз са политически спънки.
Чавушоглу акцентира, че Турция е съдействала за Европейски Съюз по няколко въпроса, като да вземем за пример сигурността, стопанската система и миграцията, само че посочи, че съществуват политически спънки за участието на Турция в Съюза.
Той акцентира, че някои страни мощно се опълчват на участието в Анкара в Европейски Съюз.
Чавушоглу сподели, че срещата му с сътрудниците от Вишеградската четворка (Чехия, Словакия, Полша и Унгария) е доста плодотворна и на нея са били разисквани въпроси от съвместен интерес и районни тематики, както и обстановката в Сирия, Либия, Иран и Ирак.
Той уточни, че е разискван и въпросът за незаконната миграция и добави, че това е общ проблем, който би трябвало да бъде решен дружно, добавяйки, че съглашението за миграция сред Турция и Европейски Съюз е дейно в тази посока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР