Членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

...
Членството на България в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие
Коментари Харесай

Министър Караниколов представи Плана за действие на България за присъединяване към ОИСР

Членството на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/ е основен приоритет за страната ни. България се стреми и чака решение за започване на договаряния за участие през 2020 година Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов, който публично показа Плана за деяние на България за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз пред Съвета на Организацията в Париж.

Министърът Караниколов организира среща и с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Анхел Гурия, с който разискаха напредъка по предприсъединителния развой.

Икономическият министър уточни, че Планът, който е направен със съдействието на Секретариата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, отразява политическата воля на България и постигнатия прогрес в процеса на подготовка за участие в Организацията през последните години. „ Той също демонстрира готовността на българското държавно управление да форсира дейностите си по покриване на стандартите и осъществяване на критериите за участие и цели да подкрепи продължаващите вътрешни промени в основни области “, добави той пред Съвета на Организацията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР