Членството на България в еврозоната трябва да е неизменен приоритет

...
Членството на България в еврозоната трябва да е неизменен приоритет
Коментари Харесай

Деница Сачева: Членството на България в еврозоната трябва да е неизменен приоритет на правителството

Членството на България в еврозоната би трябвало да е неизменим приоритет за българското държавно управление, подкрепено от политическа партия ГЕРБ и персонално от нашия водач Бойко Борисов. За мен е от изключителна значимост да разясняваме тази тематика точно тук, в област Добрич, тъй като съдействието сред България и Румъния е извънредно значимо точно в подтекста на Шенгенското пространство и еврозоната. Това сподели на конференцията „ Предизвикателства и благоприятни условия за България и Румъния в еврозоната. Регионално съдействие в подтекста на еврозоната “ в Албена националният представител от Добрич и регионален координатор на ГЕРБ Деница Сачева, съобщи Българска телеграфна агенция.

Конференцията се организира с поддръжката на фондация " Конрад Аденауер " и е проведена от Сдружение " Граждани за европейско развиване на България ".

Според Деница Сачева наред с модернизирането на стопанската система и доближаването ѝ до структурата на стопанската система в еврозоната, процесът на конвергенция значи увеличение на приходите в новите страни членки до средноевропейските.

Деница Сачева разяснява още, че участието на България в Шенген ще отвори порти на Гърция, България и Румъния да станат неизменим фактор в интернационалната търговия.

В конференцията вземат участие шефът на бюрото на фондацията „ Конрад Аденауер “ Норберт Бекман-Диркес, български и румънски евродепутати от групата на ЕНП, народни представители от ГЕРБ-СДС и представители на младежките структури на партията, икономисти и социолози. С видеовръзка се включи и посланикът на Румъния в България Бръндуша Йоана Предеску.

Форумът беше открит от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР