Членовете на Висшия съдебен съвет не ги лови сън. Въртят

...
Членовете на Висшия съдебен съвет не ги лови сън. Въртят
Коментари Харесай

Изборът на Гешев е законен, но и Левски е обесен законно - като ръководител на ОПГ

Членовете на Висшия правосъден съвет не ги лови сън. Въртят се в леглото, броят овце, само че повече броят гласовете за Иван ГЕшев четвъртък. Тогава ще се прегласува неговата кандидатура, която бе върната от президента Румен Радев. С доста разумни претекстове освен това. От това по какъв начин ще гласоподава всеки весесар зависи неговата и на фамилията му орис оттук нататък.
Главният прокурор Сотир Цацаров към този момент съобщи, че още веднъж ще даде гласа си за Гешев. Което, в случай че питате мен, е сигнал към останалите. Те по тази причина и не спят...

Процедурата за избор на основен прокурор е законна и демократична, споделят тези, които стоят зад кандидатурата на Гешев. Няколко гласа от партера се пробваха да припомнят, че това е по този начин единствено официално и че демокрацията значи напълно друго нещо. Бяха заглушени. А някои даже се опасяват за следствията.

Защото на всеки е ясно, че изборът на Гешев е избор на задкулисието – Пеевски, Доган и компания. Това задкулисие дава инструкции и по какъв начин да бъдат надхитрени разпоредбите, с цел да е всичко „ по закон “.

Освен това всички знаят, че членовете на Висш съдебен съвет са номинации на партиите в Народното събрание. Има и издигнати от съсловието, само че там мощно въздействие имат още веднъж подмолните играчи. Това към този момент е ноторно известно.

И всичко, - да се подчертае, - е безусловно законно. Както е било изцяло законно обесването на Васил Левски, станало след присъда на законно основана Специална комисия от Високата врата. Дякона е съден по член 55, алинея 1; член 56; член 66 и член 174, алинея 2 от Наказателния кодекс на Османската империя като началник на незаконна незаконна активност, за каквато са имали турските управници революционната организация. 9-членната Специална комисия, в която са влизали висши турски сановници, членове на Държавния съвет, военни и адвокати. Между тях е и Иванчо Хаджипенчович, кой също е член на Държавния съвет при Високата врата.

Дякона, съгласно днешния критерий на закона и прокуратурата, е чисто и просто началник на Организирана незаконна група – ОПГ…

Потушаването на Априлското въстание също е изцяло законно, тъй като въстаниците са нарушили член 1 на Османската конституция, който подсигурява цялостта на империята.

И Законът за отбрана на страната от 1924 година е легален. По-късно е разгласен за мракобесен, само че жертвите, сред които Гео Милев, Йосиф Хербст, Сергей Румянцев и други това не ги топли…

Нито жертвите на Народния съд, който също след няколко десетилетия е разгласен за наказателен и неправдив.

Ако на някой му се коства прекомерно да се замесват името на Гешев и неговият избор до такива събития, бърка. Огромните пълномощия и безконтролността на основния прокурор са причина за корист с тях. Нарича се тирания. Диктатура на прокуратурата. Има подобен интервал в историята на Съветския съюз – средата и края на 30-те години, - когато жертви на властовия и прокурорски произвол стават милиони жители.

Нещо изключително значимо: Върховната касационна прокуратура прави инспекция против Иван Гешев по сигнал на гражданско съдружие БОЕЦ. Според сигнала и изявления (в тях и СРС-та) на уеб страницата Биволъ, до момента в който е бил прокурор в Софийската районна прокуратура, Гешев е командирован в СГП като наблюдаващ делото против арестувани за присъединяване в огранизирана незаконна група за източване на Данък добавена стойност за 145 754 820 лева В следствието се твърди, че Гешев е оказал помощ на шефа на групата Владко Димитров да получи по-ниска присъда, като е намерил аргументи да не му бъде повдигано обвиняване за данъчно закононарушение. Заради изнесените данни от Върховна касационна прокуратура (ВКП) препраща сигнала на Специализираната прокуратура за инспекция на изложените изказвания, като чака да бъде известена за подхванатите дейности. Освен ВКП, по сигнала се е произнесъл и Инспекторатът към Висшия правосъден съвет (ИВСС). Негово пълномощие е да ревизира дали Гешев е направил дисциплинарно нарушаване, като е договарял съглашения с обвинени, уронващи престижа на прокуратурата.

Как по този начин Висш съдебен съвет реши, че Гешев е почтен, преди да е приключила инспекцията? И по какъв начин изобщо тези хора взеха решение, че моралните въпросителни не засягат претендента за основен прокурор?

Заради сходни проблеми и кавги около номинацията за основен прокурор в Словакия страната се оказа в остра политическа рецесия към този момент втора година. А за препоръчаният Йозеф Чентеш има единствено подозрения в неговите нравствени и професионални качества…

Същото се случва и в Молдова, където десетки хиляди протестиращи обсаждат Съдебната палата и Народното събрание с гледище да се анулира избора на избран човек за основен прокурор. Правителството е пред оставка и предварителни избори.

Някой ден ще стане ясно, че решението на настоящия Висш съдебен съвет са били диктувани от „ високата врата “. Че законът е употребен, с цел да се прикрият следите на закононарушения, осъществени от политици, управници и мафиоти, а недоволните от това са били преследвани и репресирани.

Е, и? Всеки път ли ще чакаме десетилетия, с цел да проумеем, че законите би трябвало да ни служат в този момент, в този миг. И че управниците, даже тези в магистратурата, би трябвало да се преценяват с публичния интерес. Ако отхвърлят, би трябвало да бъдат принудени с цивилен напън. Защото справедливостта е част от свободата и демокрацията и всеки човек има право на нея.

„ Законите са измислени за богатството на жителите “, - е споделил Цицерон. За богатството на жителите, а не богатството на шепа управници. Не е ли ясно?

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР