Членовете на териториалното отделение на Националната асоциация на сляпо-глухите в

...
Членовете на териториалното отделение на Националната асоциация на сляпо-глухите в
Коментари Харесай

Пенчо Милков се срещна с русенската организация на сляпо-глухите

Членовете на териториалното поделение на Националната асоциация на сляпо-глухите в България зададоха своите въпроси на претендента за кмет на Русе от МК „ Българска социалистическа партия за България “ Пенчо Милков.

„ Започнаха главните поправки на първите улици с държавни и кредитни средства в Русе. Спазват се всички условия за налична среда – от една страна са подстъпите към кръстовищата и пешеходните пътеки, улесняващи хората с лимитирана пъргавина и майките с детски колички, от друга е разполагането на тактилни плочи за незрящи “, разясни Пенчо Милков.

Друга съществена тематика на срещата бе градският превоз и транспортните документи.

„ В последните години поставяме доста старания общинското дружество да стане единствен транспортьор и услугите да се подобрят. Това изискваше обезпечаване на нови транспортни средства и водачи. 61 транспортни средства бяха новозакупени, чакаме още 15 нови чешки тролейбуса до края на годината. Първите 4 от частните линии от тази пролет се обслужват от „ Общински автотранспорт “. Паралалено с това подобряваме възнагражденията на водачите. Процесът е дълъг, няма да се откажем “, разяснява Милков. Той акцентира, че крайната цел е да спре войната за пасажери с частните превозвачи, услугата и контролът върху нея да се подобрят, а пътуването за русенци да е по-лесно. Ще бъде изцяло допустимо с един превозен документ да се сменят разнообразни транспортни средства.

В срещата се включиха още претендентите за общински съветници от МК „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов, Енчо Енчев и Биляна Иванова, които се разискаха опциите за осъществяване на спортни надпревари за хора с увреждания и съдействието на локалната власт за реализирането им.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР