Членовете на Съвета за електронни медии гласуваха единодушно отстраняването от

...
Членовете на Съвета за електронни медии гласуваха единодушно отстраняването от
Коментари Харесай

СЕМ отстрани от поста генералния директор на БНР Светослав Костов

Членовете на Съвета за електронни медии гласоподаваха единомислещо отстраняването от поста на генералния шеф на БНР Светослав Костов, стана ясно по време на съвещание на съвета.

В претекстовете за решението се показва, че е основано вътрешно напрежение в медията. Председателят на Съвет за електронни медии София Владимирова съобщи, че Светослав Костов не се е справил със отговорностите си. Кризата в националното радио не е била овладяна. Освен това са били нарушени демократичните полезности и свободата на словото в БНР.

Припомняме, че до решението се стига след кавги и митинги в националното радио. Съдебният кореспондент Силвия Великова и нейни сътрудници обществено заговориха за цензура и опит на управлението да въздейства на публицистичната политика под външен напън, до момента в който контрапротестиращи съзряха опит да се спрат „ реформите”, които Костов възнамерявал да направи.

Междувременно, към момента не е ясно за какво стратегия „ Хоризонт” замлъкна за половин ден точно в разгара на абсурда с Великова – и то по времето, когато в ефир трябваше да звучи точно предаването, водено от нея.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР