Членовете на ОПЕК+, водени от Саудитска Арабия и Русия, удължиха

...
Членовете на ОПЕК+, водени от Саудитска Арабия и Русия, удължиха
Коментари Харесай

Членовете на ОПЕК+ удължиха съкращенията на производството в опит да повишат цената на петрола

Членовете на ОПЕК+, водени от Саудитска Арабия и Русия, удължиха последния кръг от доброволни съкращения на производството на нефт с още три месеца, до момента в който се пробват да покачат цените, които остават овладени макар продължаващото геополитическо напрежение.

Ограниченията трябваше да изтекат в края на март, само че в този момент ще бъдат непокътнати до края на юни, съгласно държавната осведомителна организация на Саудитска Арабия.

Мерките прибавят към поредност от съкращения на добива от страна на членовете на ОПЕК+ от 2022 година, предопределени да поддържат цените на фона на възходящото произвеждане в Съединени американски щати и хладното световно търсене. Откакто последните доброволни съкращения влязоха в действие през януари, те понижиха общите индустриални цели на членовете с към 2,2 милиона барела дневно.

Брентът се увеличи с 6 %, а WTI с съвсем 8 % от последното съкращенията бяха оповестени за първи път в края на ноември. Но макар напрежението в Близкия изток, в това число войната Израел-Хамас и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР