Членовете на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) препотвърдиха

...
Членовете на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) препотвърдиха
Коментари Харесай

Изпълнителния комитет на БФС реши: Конгресът остава на 15 март, пратена е и покана за обявяването му в Търговския регистър

Членовете на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) препотвърдиха на днешната си среща дневния ред, датата и мястото за Общото заседание на централата, предава Българска национална телевизия.

По този метод провеждането на конгреса, на който се чака да бъде определен новият президент на БФС, резервира датата 15 март, като от футболния съюз оповестиха, че са отправили покана за регистриране на събитието в Търговския указател.

Ето го и формалното известие на БФС:

" На днешното си съвещание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз препотвърди дневния ред, датата и мястото на Общото заседание на сдружението , както и поканата за оповестяване в Търговския указател.

Членовете на ИК също по този начин одобриха предлагането на Професионалната футболна лига за систематизиране на годишните солидарни заплащания от УЕФА. За сезон 2022/23 България е генерирала общо 2 523 000 евро, които ще бъдат разпределени поравно както следва: 60 % за представителите на Първа професионална лига (по 100 920 евро на клуб), 30 % за представителите на Втора професионална лига (по 50 460 евро на клуб), и 10 % за 60-те представителя на Трета лига (по 4 205 евро на клуб).

Общият общ брой на солидарните заплащания от УЕФА, разпределяни сред клубовете, записва голям растеж, като за съпоставяне общата сума, генерирана за сезон 2010/11, е 296 хиляди евро.

Изпълнителният комитет одобри и разпределението на солидарните заплащания в женския футбол, съгласно което всеки клуб в държавното състезание ще получи по 10 294 евро ", осведомиха от БФС.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР