Членове, партньорски организации и гости от страната и чужбина събраха

...
Членове, партньорски организации и гости от страната и чужбина събраха
Коментари Харесай

Регионалната асоциация на общините /РАО/ „Тракия“ отбеляза 25-годишен юбилей

Членове, партньорски организации и посетители от страната и чужбина събраха форумите в Поморие, отдадени на 25-годишния празник на Регионалната асоциация на общините /РАО/ „ Тракия “. Сред представителите на локалните власти-членове на сдружението бяха кметът на община Сливен Стефан Радев и ръководителят на локалния парламент Димитър Митев. Сливенският градоначалник е ръководител на Управителния съвет на Асоциацията от 2020 година Пред всички той показа задоволеност, че Община Сливен към този момент толкоз години е част от сдружението и взе участие интензивно в обмена на потребни практики за поощряване на разговора сред жителите на даден район и локалната власт. От името на сдружението Стефан Радев връчи на Консула на България в Милано – Таня Димитрова, юбилеен знак по случай годишнината. Сред присъстващите беше и изпълнителният шеф на Националното съдружие на общините в Република България /НСОРБ/ – Силвия Георгиева.

В рамките на честването отчет за активността и разрастването на Асоциацията през годините показа изпълнителният шеф на РАО „ Тракия “ – проф. Иван Върляков. В ревюто си той показа за триумфите и провокациите пред Асоциацията, както и за поетапното основаване на контакти с задгранични сътрудници, вложители, европейски институции. В умозаключение той акцентира, че сдружението е основано от общините за общините, и от тях зависи, каква ще е бъдещата му вероятност. Делегатите организираха и Общо заседание, на което бяха показани докладите на Управителния и Контролния съвет на Асоциацията за 2021 година Те одобриха проектобюджета и работния проект за активността на сдружението за 2022 година

РАО „ Тракия “ е основана през 1997 година по самодейност на тогавашното управление на община Стара Загора. Съучредители са кметове на 14 общини от Старозагорска, Сливенска и Ямболска област. Целите, които сплотяват учредителите, са да основат надпартийно, неправителствено, без значение и непринудено съдружие, работещо за посланичество и отбрана на ползите на членовете пред централната власт и нейните районни структури. Акцент е подложен и на съдействието сред общините при създаването на общи тактики и осъществяване на стратегии за подсилване на локалното самоуправление и гражданското общество, както и за стабилно развиване на обитаемоте места в района. Изучаване и разпространяване на българския и задграничен опит в региона на локалното самоуправление, също са заложени измежду задачите на Асоциацията.Вече над 20 години Община Сливен е член на РАО „ Тракия “. Към днешна дата сдружението се радва на интензивно интернационално съдействие в разнообразни области.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР