Членове на Централната избирателна комисия (ЦИК) получават съобщения със заплахи.

...
Членове на Централната избирателна комисия (ЦИК) получават съобщения със заплахи.
Коментари Харесай

Георги Баханов : Получаваме заплахи по телефона

Членове на Централната изборна комисия (ЦИК) получават известия със закани. Това стана известно по време на съвещанието на ЦИК през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 411
" Получаваме есемеси, известия във „ Вайбър “ и известия на служебните телефони със закани по отношение на " физическо оцеляване ", " кой дърпа конците, на кого служите ". Всеки от сътрудниците е получил друг брой и тип известия ", сподели Георги Баханов (на снимката). " Някой желае ЦИК да работи под опасност или под напън ", счита той.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова предложи да се изпрати писмо до Министерство на вътрешните работи и да се посочат номерата, от които се получава тези известия. " Такива известия са получили двама–трима от членовете на ЦИК сутринта и с напредването на деня те стават многократни и към съвсем всички ", уточни тя. Междувременно сред членовете на ЦИК се стигна до замяна на реплики.

Севинч Солакова съобщи, че гласоподава постоянно уверено, и въпросите, които получава за това „ какъв брой коства “ ѝ припомнят на стихотворение на Константин Павлов, което тя цитира. " Държавата за мен значи доста, мисълта за изборите за мен е като мисъл за националната сигурност и бъдещето на страната ", сподели Солакова.

Ерхан Чаушев съобщи, че той персонално получава закани и от страната, и от чужбина. ЦИК би трябвало да реагира и да се изпрати това нещо, с номерата, които ние сме получили, с подобен вид „ малоумни известия “, на способените органи. " Романтизмът от дълго време мина. Ако ще връщаме мутренските времена, е друга работа ", съобщи той.

Цветозар Томов се обърна към ръководителя на ЦИК и помоли за ред и да не се разрешава да се крещи по време на съвещанието. От своя страна Нейкова съобщи, че реда в залата е едно, а метода на говорене и възпитанието на всеки един член на ЦИК е персонална отговорност.

„ Сензорните усещания на обособени членове надали са изключително мерило, с цел да се дават дебелашки избрания за този, който не може да излезе от личните си сензорни усещания ", сподели Чаушев. В отговор Томов му съобщи, че го приема като комплимент.

Той помоли името му да не бъде включвано в писмото, защото не бил заплашван и не се чувствал заплашен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР