Членове на Съвета към президента на Руската федерация за развитие

...
Членове на Съвета към президента на Руската федерация за развитие
Коментари Харесай

Правозащитници от Съвета на Путин питат руския главен прокурор за затворниците на фронта

Членове на Съвета към президента на Руската федерация за развиване на гражданското общество и правата на индивида се обърнаха към основния прокурор на Русия с молба за изясняване на обстановката със пандизчиите, които вземат участие във военните дейности в Украйна, осведоми Руската секция на Би Би Си, представена от news.bg. Те се базират на информацията, публикувана в предаването " Бесогон ТВ " в стратегия " Вести " на телевизионния канал " Россия-1 " на 7 август 2022 година.

Там бе показан сюжет за присъединяване на руснаци с ефикасни присъди във войната на територията на Украйна. В предаването си по малкия екран режисьорът Никита Михалков приказва с възвишени тонове за починалия пандизчия Константин Тулинов.

В запитването, оповестено на уеб страницата на Съвета по правата на индивида в Санкт Петербург, се показва, че съгласно съветското законодателство е допустимо освобождение на пандизчия, който не е излежал присъдата си, единствено въз основа на опрощение с президентски декрет, прошка, оповестена от Държавната дума, а също и вследствие на условно освобождение, решението за което се взема от съда.

Авторите на запитването желаеха от основния прокурор " да изясни на какво съображение тези лица са освободени от изтърпяване на наказването, в случай че тази информация е вярна ".

Обръщението е подписано от членовете на Съвета Александър Верховски, Наталия Евдокимова, Игор Каляпин, Ева Меркачева, Владимир Ряховски и Николай Сванидзе.

Първите известия, че на фронта са изпращани наказани, на които в подмяна са предлагани пари и прошка, се появиха още през юли. На федерално равнище управляващите не разясниха тези изказвания и не дадоха отговор на запитванията на медиите, до момента в който районните отдели на Федералната работа за осъществяване на наказванията нарекоха известията за набирането на пандизчии подправени и " нелепости ".

Преди дни в обществените мрежи беше публикувано видео, на което мъж, който наподобява на близкия до Кремъл предприемач Евгений Пригожин, пропагандира пандизчии в една от съветските колонии да се причислят към ЧВК " Вагнер ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР