Членове на парламента в Република Корея протестираха срещу посещението на

...
Членове на парламента в Република Корея протестираха срещу посещението на
Коментари Харесай

Южнокорейски депутати искат екзекуция на олимпийски делегат от КНДР

Членове на Народното събрание в Република Корея стачкуваха против визитата на почитан севернокорейски военачалник на олимпиадата в Пьонгчанг, считан за военнопростъпник, виновен за потопяването на боен транспортен съд през 2010, и упорстват за изтезанието му.

Играта на Ким на Олимпийските игри

Исторически миг: Сестрата на Ким Чен Ун кацна в Южна Корея

Ким Йон Чол ще води 8-членната делегация на КНДР, която ще дойде в неделя за церемонията по закриването на олимпийските игри.

Генерал Ким е считан за виновен за поредност офанзиви против срещу Юга, измежду които е и торпилирането преди 8 години на корвета на Сеул, довело до гибелта на 46 души. Около 70 депутати от консервативната партия „ Свобода” (Сенури) стачкуваха пред постройката на президентството в Сеул и настояха президентът Мун Дже Ин да анулира визитата.

„ Ким Йон Чол е демонски боен нарушител, който атакува Юга. Заслужава да бъде обесен на улицата”, сподели ръководителят на парламентарната група на консерваторите Ким Сун Те.

A high ranking North Korean official, Kim Yong-chol, will visit South Korea to discuss the possibility for future talks. But he is also accused of overseeing a deadly attack against South Korean sailors. https://t.co/If7UOO8td3
— New York Times World (@nytimesworld) February 22, 2018
„ Дори небето да се отвори, не можем да позволим подобен противен нарушител, който би трябвало да бъде раздробен на части, да бъде поканен на церемонията по закриването на олимпиадата”, сподели парламентаристът.

Говорителят на южнокорейското министерството на обединяването Бек Те Юн сподели, че държавното управление в Сеул си дава сметка за необятно публикуваните опасения по отношение на визитата на Ким Йон Чол, само че го е приело като „ опция за подобряването на междукорейските връзки и спокойно споразумение”.

Kim Yong-chol is thought to have orchestrated an attack on a South Korean warship, the bombardment of a South Korean island, and possibly the Sony cyberattack.

Now the former North Korean spy chief is on a different mission—leading an Olympic delegation: https://t.co/ACVmhNzrQY
— Atlantic Council (@AtlanticCouncil) February 22, 2018
Сеул упреква Севера за обстрелването на корветата "Чеонан ", за което се счита че е станало по заповед на военачалник Ким – по това време шеф на Главното разследващо бюро, което дава отговор за действия по шпионаж и бойкот против Юга.

Генералът се счита за съизвършител и в бомбардирането на южнокорейския остров Йонпьон, също през 2010, при което починаха четирима души. Генерал Ким е в южнокорейския черен лист на лицата, против които са наложени наказания.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР