Членове на организацията Десен сектор (екстремистка организация, забранена в Русия)

...
Членове на организацията Десен сектор (екстремистка организация, забранена в Русия)
Коментари Харесай

РИА Новости: Десния сектор застреляха 22 цивилни в Снигиревка

Членове на организацията " Десен бранш " (екстремистка организация, неразрешена в Русия) гръмнаха 22 цивилни, като повода бяха проруските им възгледи. Това оповестява РИА Новости, базирайки се на източник. Уточнява се, че всички починали са украинци.

Според събеседника на организацията убийствата са осъществени на 13 септември, а измежду нападателите е бил боецът на Десния бранш Евгений Караван. В момента въз основа на разследващи данни са открити имената на петима жертви. Украинската страна не разяснява информацията за убийствата, няма и публични отчети от съветските правоохранителни органи.

С какво е прочут Десният бранш?

Движението се образува по време на митинги в Киев в края на 2013 година - началото на 2014 година и включва деятели на украински националистически организации. На 1 декември 2013 година Десен бранш взе участие в конфликти с украинските сили за сигурност край постройката на президентската администрация.

Членове на организацията са упрекнати и в подпалването на Дома на профсъюзите в Одеса на 2 май 2014 година По публични данни на Министерството на вътрешните работи на Украйна починалите са 48 души, а над 240 са ранените.

До 2015 година придвижването се управлява от Дмитрий Ярош, преди образуването на „ Десен бранш " той беше член на националистическата организация „ Тризъбец на името на Степан Бандера " (организация, неразрешена в Русия).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР