Членове на фракцията на Свободната демократическа партия (СвДП) в Бундестага,

...
Членове на фракцията на Свободната демократическа партия (СвДП) в Бундестага,
Коментари Харесай

Свободните демократи в Германия тайно обсъждат напускане на управляващата коалиция

Членове на фракцията на Свободната демократическа партия (СвДП) в Бундестага, на фона на внезапен спад в рейтингите, скрито разискват напускането на ръководещата коалиция „ Светофар “ (Социалдемократическата партия на Германия, Зелените, СвДП), написа вестник Bild.

Според последното изследване, извършено от социологическия институт Insa, единствено 4,5% от жителите на Германия са подготвени да гласоподават за свободните либерали. Така те ще би трябвало да се борят за влизане в Бундестага на идващите федерални избори през есента на 2025 година, защото това изисква превъзмогване на петпроцентния предел.  Ясно е, че обединението „ Светофар “, както сподели един от водещите политици на СвДП пред „ Bild “, би трябвало да бъде разпусната, с цел да се предотврати изпадане от Бундестага.

В случай на овакантяване на обединението, както показва вестникът, главният въпрос за Свободните демократи е дали гласоподавателите ще поддържат партията. Проучването на Insa сподели, че 47% от интервюираните считат, че партията би трябвало да напусне държавното управление (24% против). В същото време 21% от интервюираните означават, че биха могли да гласоподават за свободните демократи, в случай че изоставен обединението, а 54% са по-склонни да не създадат това. Свободните демократи може да завоюват, в случай че обединението бъде разпусната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР