Членове на двете синдикални организации КТ Подкрепа и КНСБ в

...
Членове на двете синдикални организации КТ Подкрепа и КНСБ в
Коментари Харесай

В подкрепа на „Мини Марица-изток“: Работещи излязоха на протест в Стара Загора

Членове на двете синдикални организации КТ " Подкрепа " и КНСБ в комплекса " За Марица Изток " взеха присъединяване през днешния ден в митинг пред постройката на Община Стара Загора с искане за опазване на минно-енергийния комплекс и като израз на остро противоречие с оферти вид на Териториален проект. Протестът беше плануван за 10:00 часа, с цел да съвпадне с третата полемика на тематика " Бъдеще за енергийния комплекс " Марица-изток " - вероятности и провокации ".

" Ние желаеме да изразим нашата безапелационна позиция, че не сме съгласни с препоръчаните Териториални проекти (ТП) и част от записаните в Плана за възобновяване и резистентност неща ", сподели за Бисер Бинев, водач на КТ " Подкрепа " в " Мини Марица-изток ". Той е безапелационен, че районът на Стара Загора не би трябвало никога " да бъде оставен на произвола на ориста ". Защото всичко, записано в Търговско предприятие, е пожелателно, без никакви конкретики и с цялостна неизясненост ", сподели още той. Бинев добави, че съгласно него предвижданият преход нито е " равномерен ", нито " обективен ".

Преди дни синдикатите показаха декларация, изпратена до президента на България Румен Радев, ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, министър-председателя Николай Денков, министъра на енергетиката Румен Радев, министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, Комисията по енергетика в Народно събрание, президента на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов и президента на КНСБ Пламен Димитров.
 Българска телеграфна агенция
В документа синдикатите показват безапелационното си противоречие във връзка с Националния проект за възобновяване и резистентност и заложените параметри за затваряне на мощности до 2026 година Те упорстват държавното управление неотложно да стартира договаряния с Европейска комисия за придобиване на механизъм за потенциал, както и Планът за възобновяване и резистентност да не се изпраща в Европейска комисия с приложените към него Търговско предприятие за обективен преход на въглищните райони, до момента в който не се изпълнят първите оферти и не се преработят и съгласуват.

Синдикалистите дават период до 15 септември да бъдат получени отговори на техните претенции.

През днешния ден от 18:00 часа пред постройката на Община Стара Загора е плануван и втори митинг в отбрана на комплекса " Мини Марица-изток ".  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР