Членът на Управителния съвет на ЕЦБ Оли Рен се тревожи

...
Членът на Управителния съвет на ЕЦБ Оли Рен се тревожи
Коментари Харесай

Членът на Съвета Оли Рен се притеснява от доверието в ЕЦБ

Членът на Управителния съвет на ЕЦБ Оли Рен се тревожи за надеждността на Европейската централна банка (ЕЦБ) предвид на от дълго време пропуснатата цел за инфлация, написа немското издание Finanztreff.

"Мисля, че не можем да отречем, че участниците на пазара и обществеността имат подозрения по отношение на способността на централната банка да реализира задачата си за ценова непоклатимост ", съобщи финландският политик през днешния ден в изявление пред Börsen-Zeitung. Ето за какво в този момент е изключително значимо да има огромна изясненост в създаването на политики и в връзката. Трябва да подчертаем нашата увереност и дарба да подхващаме ограничения за паричната политика, които ще ни оказват помощ да реализираме задачата за ценова непоклатимост, сподели той.

От позиция на Рен, неотдавнашното закъснение на растежа към този момент не може да се преглежда като малко краткотрайно потапяне в стопанската система. „ Преживяваме по-дълъг интервал на по-слаб напредък. Това изисква високо равнище на парични тласъци.” ЕЦБ цели малко под 2% инфлация като идеална стойност за стопанската система. Въпреки това банката е пропуснала тази цел от пролетта на 2013 година На фондовата борса към този момент не се чака, че задачата ще бъде реализирана през идващите няколко години.

Номинацията на ръководителя на МВФ Кристин Лагард като ръководител на ЕЦБ се приветства от Рен, койтоотхвърли опасенията на специалисти по паричната политика и икономисти, защото Лагард не е нито централен банкер, нито икономист. "Работихме дружно в битката с рецесията в еврозоната и съм сигурен, че техният необятен и стабилен политически опит и потвърдено водачество в МВФ ще донесат огромни изгоди за Евросистемата, " добави Рен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР