Членът на оперативния щаб за борба с коронавируса и главен

...
Членът на оперативния щаб за борба с коронавируса и главен
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Коронавирусът сам ще се ограничи

Членът на оперативния щаб за битка с ковид и основен държавен хигиеничен контрольор доцент Ангел Кунчев не утвърждава разхлабването на ограниченията за отбрана от вируса, само че е оптимист, че самият COVID-19 ще се самоограничи и ще престане да бъде грижа на обществото.

" Ще има самоограничаване на инфекцията с ковид, рано или късно. Никой не може да каже по кое време ще се случи това обаче ", показа Ангел Кунчев пред Нова телевизия.

По думите му самоограничаването в даден миг е типично за сходен тип инфекции. А компенсирането на персоналната безнаказаност с предприемането на ограничения за цялото общество, съгласно него, не е вярно. " Този, който не съблюдава разпоредбите и рекомендациите би трябвало да бъде наказван “, разяснява доцент Кунчев.

" Не ми харесва това, че доста хора възприеха облекчаването на ограниченията като завършек на обстановката. Определено не е край. В България имаме привилегията да забележим другите картинки. Ако в страната се случи това, което се случи във Видин, би било покруса. Няма да е италианският вид, нито нюйоркският, само че ще бъде доста тежко “, сподели още Кунчев.

Той позволи, че обстановката във Видин може да се повтори в други региони в страната, да се постановат строги ограничения и ограничавания. „ В края на краищата ние ще ограничим инфекцията, само че това ще стане по-бавно и с по-много жертви “, изясни основният държавен здравен контрольор.

„ Това, което вършим, се отразява на броя на заболелите след 1 седмица. Ако позволим на по 20-30-50 души да се събират по заведения, това неизбежно ще докара до пламаване на нови огнища и налагане на нови рестрикции “, предизвести Кунчев.

Във връзка с изявленията на сътрудника му доцент Атанас Мангъров и нападките към работата на Националния действен щаб, държавният основен контрольор посочи, че Мангъров има право на своето мнение. Но протичащото се по света го опровергавал всекидневно.

" Едно е да защитаваш теоретично теза и да вярваш в това, което приказваш, друго е да вземаш решения, последствията от които са извънредно тежки. Какво би било, в случай че бяхме от първите наранени страни и имахме италианския резултат? Трудно ми е да възприема тези рецензии на фона на това, че продължаваме да стоим добре на Балканите във връзка с общата картина с ковид ", изясни доцент Кунчев. Важно било да се приказва с числа и обстоятелства и когато те те опровергават, било належащо човек да е по-скромен. А когато са ти вменили отговорност да отговаряш за живота и здравето на цяла нация, не бивало да се ръководиш от личните си страсти.

„ Безкрайно доста ми се върви на море. Сигурен съм, че ще го създадем. Но това зависи от нас. Ако позволим групи от 20-30 души да се събират по заведения, това ще докара до рестрикции. Всеки може да отиде на море, да съблюдава 2-3 метра разстояние един от различен. Така ще изкараме обикновено лято и ще се върнем есента, да забележим какво ни е подготвил коронавирусът ", добави Кунчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР