Член на Вагнер бил задържан от българските власти на 15

...
Член на Вагнер бил задържан от българските власти на 15
Коментари Харесай

Напрежение! Човек на Путин арестуван у нас

Член на " Вагнер " бил арестуван от българските управляващи на 15 май при опит за нелегално секване на държавната граница. Това оповестиха в формалния си канал в Телеграм от правозащитният план Gulagu.net.

Той е на съветска организация за отбрана на правата на индивида.Според информацията на Gulagu.net, задържаният войник на " Вагнер " се споделя Сергей Горшенин. Той се е сражавал за частната войска на Евгений Пригожин от 2018 до 2022 година, в това число в Сирия и Украйна.
-->
От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи разясняват пред " Сега ", че са осведомени с информацията за арестуван войник на " Вагнер " у нас, само че все още не могат да дадат информация.

" Според информация на правозащитни организации от Бургас Горшенин е бил наказан преди седмица на 3 година условно за нелегално секване на границата. " Върнали са му персоналните движимости и телефон. Настанен е в лагера за бежанци Л., където главно се намират сирийци. Той не може да напуща лагера. Сега с него работят службите за сигурност на България. Той е отказал помощ от правозащитни организации и е изискал леговище в България ", сочи изданието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР