Член на екипажа на кораба Българка загина при ремонт на

...
Член на екипажа на кораба Българка загина при ремонт на
Коментари Харесай

Подробности за тежкия инцидент със загинал на кораб Българка

Член на екипажа на кораба " Българка " почина при ремонт на плавателния съд във Варна. Инцидентът е станал в неделя сутринта. Пострадал е и още един моряк, който е настанен във Военноморската болница във Варна. Той е с тежки изгаряния. Плавателният съд е бил под малтийски байрак до 19 октомври, когато е излязъл  в ремонт. 

“При предоставени работи по заваряване на труднодостъпно място на кораба са влезнали двама души. Имало е и трети човек, който е стоял на открито. Възникнало е запалване по неизяснени досега аргументи, “ заяви окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров за Нова тв. Той добави, че за момента не е изработен оглед на местопроизшествието, защото това би било прекомерно рисково за лицата, които биха го направили.

“Извършват се периодически замервания на равнищата на газовете в трюма и при първа опция ще правим съответния оглед на кораба “, сподели още прокурорът.

Той добави, че раненият моряк към момента не е разпитан поради здравословното му положение. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

През тази година имаше и различен случай на умрял моряк. Плавателният съд още веднъж е бил собственост на Български морски флот. На  борда на кораба “Героите на Севастопол “ един моряк почина в каютата си поради пожар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР