Член на екипа на Световната здравна организация (СЗО), който издирва

...
Член на екипа на Световната здравна организация (СЗО), който издирва
Коментари Харесай

СЗО влиза в пещерите с прилепи в Китай

Член на екипа на Световната здравна организация (СЗО), който търси произхода на Ковид-19 в китайския град Ухан съобщи, че би трябвало да се търсят генетичните детайли на ковид в пещерите с прилепи в Китай, съобщи Ройтерс.

Зоологът и специалист по животните Питър Дашак посочи, че екипът в Ухан е получил нова информация по какъв начин вирусът, за пръв път разпознат в Ухан в края на 2019 година, е провокирал пандемията. По неговите думи нямало доказателства за това, че болестта е тръгнала от лаборатория. Подобни обвинявания за произхода на ковид мощно се политизираха най-много в Съединени американски щати.

Питър Дашак беше включен в проучванията, свързани с произхода на ТОРС - тежкия изострен респираторен синдром през 2002 -2003 година. Той го свърза с прилепите, обитаващи пещера в югоpападната провинция Юнан. " Подобно изследване би трябвало да бъде направено и в тукашните пещери, с цел да проследим същинския натурален генезис на Ковид-19 ", посочи Дашак.

" Много е значимо да бъде открит вероятният първоизточник, обвързван с прилепите. Ако той бъде разпознат, връзката с тези смъртоносни вируси може да бъде прекратена с преустановяването на контактите с тези животни ", посочи Дашак в изявление пред организацията.

" Мисля, че картината към този момент се обяснява и някои сюжети стават по правдоподобни, в сравнение с преди ", добави Дашак.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР