Читателите на POLITICO избраха украинския президент Владимир Зеленский за най-влиятелния

...
Читателите на POLITICO избраха украинския президент Владимир Зеленский за най-влиятелния
Коментари Харесай

Владимир Зеленский е най-влиятелният човек в Европа: Politico

Читателите на POLITICO избраха украинския президент Владимир Зеленский за най-влиятелния човек в Европа.

Целта на онлайн анкетата " Избор на публиката " е да се актуализира годишният лист POLITICO 28 на най-влиятелните хора, който беше оповестен през декември. Списъкът, в който се предвижда кои ще бъдат политическите водачи и ще вземат значимите решения в Европа през тази година, е резултат от месеци на диспути измежду 100-членния публицистичен екип.

 

В светлината на нахлуването на Русия в Украйна и последвалите дълбоки геополитически и стопански промени, POLITICO прикани читателите да гласоподават за промени в листата.

 

Един от участниците в изследването " Изборът на публиката ", което започва при започване на март, разказва Зеленски като " лъч на вярата ", който се бори за " мир, народна власт, благовъзпитание ", до момента в който Украйна се бори да устои на нахлуването на съветските сили.

От началото на сраженията в ранните часове на 24 февруари Зеленски постоянно разгласява в обществените мрежи настоящи видеоклипове, в това число фотоси от центъра на Киев и от работата му в президентския офис.

Освен това той изнесе мощни видеоречи пред Конгреса на Съединени американски щати, Народното събрание на Обединеното кралство и немския Бундестаг, като всяка негова изява беше съобразена с главното обръщение: че Украйна се нуждае от по-голяма поддръжка от Запада в битката си против Русия.

 

От решаващо значение е, че неговите послания помогнаха да се промени характерът на дебатите в европейските столици, принуждавайки към обрати в държавната политика, които бяха немислими единствено преди няколко месеца.

Така да вземем за пример Германия спря газопровода " Северен поток 2 " тъкмо преди нашествието и наруши дългогодишното табу за изпращане на оръжия в конфликтни зони, като в същото време даде обещание да усили разноските за защита. На други места страни, които в последно време подлагат на критика европейската миграционна политика, като Полша и Унгария, отвориха границите си за милиони бежанци, бягащи от спора в Украйна.

В анкетата на POLITICO 28 читателите също по този начин обявиха, че в първичния лист е трябвало да попаднат президентът на Русия Владимир Путин и министърът на външните работи на Германия Аналена Баербок. Междувременно френският президент Еманюел Макрон, Путин и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен бяха посочени като най-популярните други възможности за най-могъщата позиция.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР