Чита Ривера, динамичната танцьорка, певица и актриса, която десет пъти

...
Чита Ривера, динамичната танцьорка, певица и актриса, която десет пъти
Коментари Харесай

Почина легендата на Бродуей Чита Ривера

Чита Ривера, динамичната танцьорка, певица и актриса, която 10 пъти е номинирана за премия " Тони " и печели две оценки в дългата си кариера на Бродуей, умря на 91-годишна възраст, съобщи Асошиейтед прес. 

За гибелта на Ривера, която проправи път на латиноамериканските актьори, заяви щерка й Лиза Морденте. 

Бродуейската звезда е умряла в Ню Йорк след малко боледуване, написа Българска телеграфна агенция.

За първи път Чита Ривера получава необятна популярност през 1957 година, когато извършва ролята на Анита в истинската режисура на  " Уестсайдска история ". Половин век по-късно към момента танцува на сцената на Бродуей с присъщата си сила в The Visit ( " Посещението " ) през 2015 година

" Нямаше да знам какво да върша, в случай че не се движех, не разказвах истории или не пеех ", споделя тя тогава пред Асошиейтед прес. " Това е духът на моя живот и в действителност съм огромна късметлийка, че мога да върша това, което обичам, даже в този миг от живота си ".

През август 2009 година Чита Ривера е удостоена от президента на САЩ Барак Обама с Медал на свободата - най-високото отличие, което се дава на цивилно лице, напомня Асошиейтед прес. 

" Тя беше същинска легенда на Бродуей ", написа драматургът Пол Рудник в обществената мрежа " Екс ", известна до неотдавна като " Туитър ". "... Публиката я обожаваше. В момента, в който тя излезеше на сцената, светът ставаше по-вълнуващ... ".

Ривера печели две премия " Тони ", като за първи път е отличена през 1984 година за The Rink, а по-късно и през 1993 година за  " Целувката за дамата паяк ".

През 2018 година тя получава почетен приз " Тони " за изцяло творчество. " Не бих заменила живота си в театъра за нищо, тъй като театърът е живот ", сподели тогава Чита Ривера.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР