Чисто новата техника за комунална дейност беше доставена и приета

...
Чисто новата техника за комунална дейност беше доставена и приета
Коментари Харесай

Община Котел с три чисто нови камиони за сметосъбиране и сметоизвозване

Чисто новата техника за комунална активност беше доставена и призната от кмета на Община Котел – Коста Каранашев в базата на БКС.

Машините са снабдени с най-модерните и функционални качества и улеснения за работа. Една от тях е 4х4 и ще е подобаващ за сметосъбиране и транспортиране на събрания отпадък при зимни условия. Машините са икономични и идеално оборудвани за Euro 6 – т.е. нездравословните излъчвания при тях са сведени до най-малко.

Новите камиони,са оборудвани с бункерна уредба и пресоващ механизъм за боклуци. Кокпитът, или кабината за лидера на товарното средство, е екипиран с съвременни улеснения.

По думите на кмета Коста Каранашев, жителите заслужават по-добра услуга при сметосъбирането на битовия боклук, само че до момента Община Котел не е разполагала със средства за закупуване на нови машини. „ Ползвахме два остарели и амортизирани сметосъбирателни камиона и това затрудняваше спазването на графика по извозването на насъбрания отпадък “, уточни кметът.

През идната седмица трите камиона ще бъдат регистрирани в КАТ-Сливен, след което ще стартират да правят активност два пъти по-често, съгласно новият график за сметоизвозване и сметосъбиране.

Всеки жител може да подава сигнали за несъбрани и/или неизвозени битови боклуци на телефон: 0453/423-36,e-mail:[email protected]или на формалната страница на кмета на Община Котел в обществените мрежи – Коста Каранашев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР