Чисто човешки грешки и лютата зима, са основната причина за

...
Чисто човешки грешки и лютата зима, са основната причина за
Коментари Харесай

Губернаторът на Бургас размаха пръст на държавните чиновници и ги предупреди да няма ново зимно бедствие!

Чисто човешки неточности и лютата зима, са главната причина за миналогодишната рецесия на Автомагистрала " Тракия " , проучва през днешния ден регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков.

Той бе безапелационен, че тази година ще се подхващат съществени ограничения, с цел да не останат още веднъж хиляди наши сънародници затапени по пътищата. Сериозен урок би трябвало да си вземе и администрацията, акцентира той.

Чолаков бе началник на Кризисния щаб и прекара часове в снежната стихия, с цел да оказва помощ на бедстващите предходната зима. Пред сътрудниците от Радио Фокус най-висшият държавен чиновник в Бургаска област предизвести управителните чиновници в държавните институции - Областно пътно ръководство, КАТ и другите служби, имащи касация с пътната сигурност, че тази зима нямат право на неточности.

Припомняме, че при огромния сняг в края на 2016 година се забавиха прекомерно дълго снегопочистващите машини, което остави автомагистралата непочистена и провокира зрелищната верижна злополука с 30 автомобила, а по-късно докара и до затапването на пътя Бургас-Айтос.

" Разбира се, при такава конюнктура няма по какъв начин човешкият фактор, чисто субективният детайл, да не оказва въздействие. Допускат се и неточности, което не е ненормално! Такава конюнктура се случва рядко. Не желая да извинявам администрациите с липса на тренинг, само че по един метод реагират почистващите компании и всички институции в Смолянска област, където всяка зима сигурно има доста сняг, по различен метод е на морето, където хората, занимаващи се с тази активност, не се сблъскват непрекъснато с сходен тип проблем, само че все пак считам, че администрациите добре се оправиха със обстановката “ , безапелационен бе Вълчо Чолаков.

По думите му са набелязани слабостите при реакцията предходната година. „ А ко тази година има сходни снеговалежи, няма да допуснем да се повтори обстановката от предходната година “, сподели още регионалният шеф.

Според него слабостите са по отношение на преценката за затварянето на пътищата, както и с контрола по пътя и фактически е прав, тъй като при първото автомагистралата не се затвори, когато трябваше, а при идващите снеговалежи под паника се спираше придвижването за дни, поради което Автомагистрала " Тракия " край Бургас се прочу като " лятната автомагистрала ".

„ Полицията стартира всеобщи акции за инспекция за съществуването на зимни гуми на колите на водачите на МПС. АПИ стартира засаждането на 700 дървета кипариси на избран сектор от Автомагистрала „ Тракия “ пробно, с цел да се ревизира какъв ще е резултатът. Предприемат се ограничения по този начин, че да бъде облекчена нова обстановка, сходна на тази, която беше предходната година “ , добави губернаторът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР