Чистката във вестник Дума продължава. БСП отстрани още едно знаково

...
Чистката във вестник Дума продължава. БСП отстрани още едно знаково
Коментари Харесай

БСП уволни от вестник Дума и Велислава Дърева

Чистката във вестник " Дума " продължава. Българска социалистическа партия в профил още едно знаково перо на партийния вестник поради рецензии към управлението.

Уволнена е и Велислава Дърева, която с изключение на публицист, е и ослепителен представител на левицата, член на Националния съвет на партията. За това заяви самата Дърева в профила си във Facebook.

" От през днешния ден, 14 януари и аз не съм част от екипа на Дума. Просто са махнали моето име от карето на вестника. Уволняват те подло, бандитски, иззад ъгъла. Без причини, без претекстове. Дерзайте, корнелианци! ", написа в профила си Дърева.

Дърева е измежду най-острите критици на водача на партията Корнелия Нинова и нейната политика, като нееднократно е желала оставката й. Тя неколкократно предизвестява, че партията отива към дъното, в случай че няма промяна на управлението.

Това е второ следващо премахване на публицист от партийния вестник за два дни. От пресцентъра на Българска социалистическа партия през вчерашния ден отхвърлиха да има уволнен публицист и обясниха, че просто е изминал договорът на Велиана Христова. В началото на декември 30 публицисти от " Дума " се подписаха под протестно писмо до пленума на Българска социалистическа партия с недоволство за оказван напън върху пишещите от страна на " Позитано " 20.

Велиана Христова бе и ръководител на Съюз на българските журналисти в " Дума ". Започна петиция в нейна отбрана, която досега е събрала няколкостотин подписа, а възмущението си от уволнението й изрече даже вицепрезидентът Йотова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР