Чистка в МВР няма, рокадите в Областните дирекции не са

...
Чистка в МВР няма, рокадите в Областните дирекции не са
Коментари Харесай

Вътрешният министър отрече да има чистка в МВР, рокадите не са по политически причини

Чистка в Министерство на вътрешните работи няма, рокадите в Областните дирекции не са по политически аргументи. Това съобщи пред публицисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Изявлението беше направено, след като министърът показа публично новият шеф на полицията в Пловдив Георги Чергов. Първите задания, които му е сложил е да се заобикалят случаи като тежкото закононарушение, случило се в Цалапица. А през вчерашния ден стана ясно, че МВР-шефът е поканил над 10 началници на регионални дирекции да изоставен постовете си. Това даде мотив на някогашния длъжностен министър Иван Демерджиев да излезе с коментар, че в Министерство на вътрешните работи върви чистка.

Припомняме, че до оставката на досегашния шеф на полицията в Пловдив Васил Костадинов се стигна след серията митинги на жителите от Цалапица против забавеното следствие на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Междувременно беше отхвърлен краткотрайно от поста и началникът на Районното полицейско ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев.

" В Министерство на вътрешните работи кадрува единствено и само министърът на вътрешните работи. Там, където върша смени, слагам хора, на които вярвам и считам, че ще се оправят най-добре с работата си от досега настоящите ръководители. Това е избор на екипа, с който ще работя. Не съм удовлетворен от работата на шефовете и считам, че има други чиновници, които ще се оправят по-добре и ще надградят резултатите ", сподели още Стоянов във връзка напускането на шефове на регионални дирекции на вътрешното министерство, откакто по-рано през днешния ден стана ясно, че и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Калоян Калоянов е подал оставка. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР