Чистка на ръководни кадри в ГЕРБ в Пловдив. Местният партиен

...
Чистка на ръководни кадри в ГЕРБ в Пловдив. Местният партиен
Коментари Харесай

Чистка на ръководни кадри в ГЕРБ в Пловдив

Чистка на управителни фрагменти в ГЕРБ в Пловдив. Местният партиен водач и общински кмет Иван Тотев „ отряза “ дясната си ръка – Димитър Кацарски. Той беше освободен в понеделник от поста на заместник-кмет по общинска благосъстоятелност, устройство на територията, строителство и вложения след осем години вярна работа в общината, един до друг с Тотев.
Самият градоначалник пък минава за „ човек на Цветан Цветанов “ и водачът им Бойко Борисов в никакъв случай не е показвал благосклонности към него. Не е ясно и дали ще бъде повдигнат за трети мандат под тепетата. В същото време в неделя е съдбовният конгрес на ГЕРБ, след който се чакат огромни промени в партията.
Тотев е предложил на Кацарски да си тръгне неотложно и без предупреждение. Неговите функционалности са предоставени на основния инженер Йордан Калев. Официалният претекст е чудноват – заместник-кметът е отхвърлен поради " новите провокации в работата на Общината ". Тази вест отприщи няколко версии, написа вестник " Марица ". Едната е, че в навечерието на локалните избори Тотев се пробва да поизчисти имиджа на управническия екип по образеца на премиера Бойко Борисов с вярата, че ще бъде препоръчан от водача на ГЕРБ за трети мандат. Втората гласи, че по този метод ще отпуши напрежението измежду бизнеса, който от дълго време упорства за премахване на Кацарски поради забавени преписки и планове в ръководените от него отдели, както и поради неверната политика в областта на градоустройството.
Повечето хора обаче са наясно, че през всичките осем години инж. Димитър Кацарски беше дясната ръка на Тотев и че уволнението му, за което професионалните гилдии в Пловдив упорстваха още в първия кметски мандат, е закъсняло, написа още вестникът. Друга значима детайлност е, че Тотев и Кацарски бяха упрекнати по нашумялата история с нарушаванията при провеждането на процедурата за социална поръчка за зоопарка в Пловдив. Димитър Кацарски е бил назначен за ръководител на тръжната комисия за избор на реализатор, при което съгласно държавното обвиняване е нанесена вреда в размер на близо 700 000 лв.. Проверките не престават.
В друга обява на „ Марица “ излиза наяве, че до момента в който работи в общината вицето на локалния водач на ГЕРБ е вдигнал първокласна пететажна къща в тузарския квартал „ Капана “ на пъпа на Пловдив. Намира се на тихата павирана уличка „ Куртевич”, която преди две години беше неразрешена за коли, откакто Община Пловдив обилно влага в построяването на пешеходната зона.
Имотът на Кацарски в миналото е бил общински, въпреки по това време той да не е имал нищо общо с политиката и локалната власт. Запитан по какъв начин се е сдобил с него, зам.-кметът изясни, че го е купил още през 1992 година и дълго време го е отдавал чартърен. На въпрос на " Марица " с какви приходи е направил скъпия ремонт на къщата на ул. " Куртевич ", зам.-кметът беше изтъкнал, че още през 1993 година е основал лична компания „ Калдис” с шивашки завод, която му носи положителни приходи. Между думите му и данните в декларацията до Сметна палата при влизането на инж. Кацарски в локалната власт /2011 г./ обаче има разминаване. От въпросната декларация се схваща, че той е придобил една втора идеална част от парцела на ул. " Павел Куртевич " 6 А с обща повърхност 320 кв. метра не през 1992-а, а през 2004 година, като е платил за терена в " Капана " 40 000 лв..
В декларацията му за 2016 година се показва, че е придобил безплатно още една втора идеална част от постройката и 55 кв. м земя. От документа не ставя ясно какво тъкмо се има поради под " безплатно ", от кого и с каква процедура Кацарски е осъществил " придобиването ". Както и да е станало това, от този миг зам.-кметът към този момент е единствен притежател на парцела. Същата година той прави огромното преустрояване на постройката, което съгласно експертите се равнява на ново строителство и коства минимум половин милион лв., демонстрира инспекция на „ Марица “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР