Чистата индустриална революция ще спаси човечеството от климатичната катастрофа. Това

...
Чистата индустриална революция ще спаси човечеството от климатичната катастрофа. Това
Коментари Харесай

Бил Гейтс разкри кои ще са най-печелившите компании през 2022 г.

Чистата индустриална гражданска война ще избави човечеството от климатичната злополука. Това сподели създателят на " Майкрософт " и милиардер Бил Гейтс за списание " Wired ".

Предприемачът прикани за смяна в метода, по който вършим бизнес, а точно да намерим способи за развъждане на храна, произвеждане на артикули, напредване, произвеждане на електрическа енергия, отопление и изстудяване на здания, без да отделяме парникови газове.

" Целта е постижима ", споделя той, и още през идната година ще се проведат три събития, които ще ускорят прехода към чиста стопанска система.

На първо място, въпросът за изменението на климата ще придобие по-голяма тежест измежду световните проблеми.

" След рецесията от 2008 година те доста се намалиха в листата с цели на гласоподавателите по света, само че в актуалната рецесия изменението на климата не остава на назад във времето ", изяснява предприемачът.

Той има вяра, че младежите, деятелите, акционерите и чиновниците от целия свят ще изискат от управляващите и корпоративните водачи да поемат отговорност за постигането на действителни резултати в тази тенденция. На собствен ред политическите и бизнес водачи ще отговорят на тези претенции, като дават съответни планове за понижаване на излъчванията.

" През 2022 година най-успешни ще бъдат фирмите, които влагат освен в резистентност, само че и в създаването на чисти технологии, които ще понижат бъдещите излъчвания ", счита Гейтс.

Той е уверен, че частният и общественият бранш ще стартират да употребяват покупателната си дарба, с цел да основат нови пазари за екологични артикули. Например, те могат да закупят паркове от електрически коли, да употребяват по-чиста стомана и цимент в строителните планове и да получават повече електрическа енергия от източници с нулеви въглеродни излъчвания.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР