ЧИКАГО (AP) — Премиерът на Украйна Денис Шмихал започна посещение

...
ЧИКАГО (AP) — Премиерът на Украйна Денис Шмихал започна посещение
Коментари Харесай

Премиерът на Украйна призовава за повече инвестиции в разкъсваната от война страна по време на посещението в САЩ в Чикаго

ЧИКАГО (AP) — Премиерът на Украйна Денис Шмихал стартира посещаване в Съединените щати във вторник с многочислени спирки в Чикаго, целящи да ускорят вложения и бизнес в раздраната от война страна.

Той приказва с бизнес водачи от региона на Чикаго преди взаимна конференция с Пени Прицкер, специфичният представител на Съединени американски щати за икономическото възобновяване на Украйна, и нейния брат, губернаторът на Илинойс Дж. Б. Прицкер.

Пътуването на Шмихал идва, когато Конгресът обмисля пакет от помощ за Украйна, Израел и други съдружници.

„ Ние горещо бихме приветствали присъединяване на компании от Илинойс в планове, свързани с възобновяване на Украйна “, сподели той пред кореспонденти, наричайки това „ най-трудното време “ за страната в новата история.

Той цитира оценки на Световната банка за 486 милиарда $, нужни за възобновяване през идващото десетилетие. Например повече от 250 000 жилищни здания, които са били развалени или разрушени след нахлуването на Русия през 20...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР