Чика Ананда Путрие – транс жена (биологично роден мъж -

...
Чика Ананда Путрие – транс жена (биологично роден мъж -
Коментари Харесай

Мъка: Забраниха на джендърите в Индонезия да проституират

Чика Ананда Путрие – транс жена (биологично роден мъж - б.р.) от Индонезия, се разсънва всяка заран в окаяната си стая чартърен в сиромашки квартал на Джакарта, обезпокоена за сигурността си поради половата си еднаквост.

Миналия месец се сбъднаха някои от най-лошите ѝ страхове, когато най-голямата мюсюлманска страна в света забрани на хората да вършат секс в извънбрачни връзки или даже да живеят дружно, под риск от затвор. Не е загадка, че голям брой трансджендъри в страната с население 275 милиона души изкарват прехраната си посредством проституция.

„ Страхувам се да не ме вкарат в пандиза “, споделя Чика, която всеки ден пътува до близкия град и се опасява да не бъде хваната да живее с колегата си в страна, в която държавното управление не признава гей браковете и транс идентичностите.

Когато законовите промени влязат в действие, такива неженени двойки, изключително в ЛГБТ общността, която към този момент е подложена на напън от страна на религиозните консерватори, ще би трябвало да се борят с непрекъснатата опасност да бъдат докладвани на полицията.

Въпреки че според новия закон единствено брачен партньор, родител или дете могат да рапортуват за хипотетични закононарушения, специалисти и правозащитни групи предизвестиха за риска от корист от страна на тези, които желаят да разбият съюзи, които не харесват.

Това „ ще се отрази непропорционално на ЛГБТ хората, които е по-вероятно да бъдат докладвани от фамилиите си за връзки, които те не утвърждават “, обявиха неотдавна от Human Rights Watch. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР