Чихуахуа, една от най-малките породи кучета в света, обикновено раждат

...
Чихуахуа, една от най-малките породи кучета в света, обикновено раждат
Коментари Харесай

Колко кученца ражда чихуахуа?

Чихуахуа, една от най-малките породи кучета в света, нормално раждат дребни кучила. Колко кученца ражда чихуахуа?

Средният размер на кучилото за чихуахуа е три до четири кученца, макар че някои кучила могат да имат до шест кученца.

Важно е да се означи, че размерът на кучилото може да варира доста според от няколко фактора като възрастта, здравето и генетиката на майката. Освен това майките за първи път са склонни да имат по-малки кучила спрямо майките с опит.

Също по този начин е значимо да се подсигурява, че майката е здрава и получава подобаващи грижи по време на бременността си, с цел да се подсигурява здравето и благополучието както на майката, по този начин и на кученцата. Това включва вярно хранене на чихуахуа, извършения и ветеринарни грижи.

Първите дни от живота на бебето чихуахуа са вълнуващо време за новите притежатели на кучета. Тези дребни, космати създания са деликатни и се нуждаят от специфични грижи и внимание, с цел да се подсигурява тяхното здраве и благоденствие. В тази публикация ще обсъдим какво да чакаме през първите няколко дни от живота на кученцето чихуахуа и по какъв начин да се грижим за тях.

Първото нещо, което би трябвало да извършите, след появяването на бебета чихуахуа вкъщи, е да ги заведете на ветеринарен доктор за обзор. Това ще подсигурява, че вашите кученца са здрави и че имате цялата нужна информация, с цел да се грижите вярно за тях.

Кученцата чихуахуа би трябвало да се хранят на всеки 2-3 часа, денонощно, с висококачествена храна за кученца. Важно е да следвате напътствията за хранене, дадени от животновъда или ветеринарния доктор.

 Чихуахуа

Кученцата чихуахуа спят доста, изключително през първите няколко дни и е значимо да им осигурите комфортно и безвредно място за сън.

Социализацията е значима за кученцата чихуахуа, с цел да станат добре приспособени, уверени кучета. Започнете, като ги запознаете с нови хора, места и неща в положителна и следена среда.

Първите няколко дни от живота на чихуахуа са вълнуващо време. Редовните ветеринарни прегледи, вярното хранене и грижи и ранното образование са от значително значение за сполучливите първи няколко дни.

В умозаключение, до момента в който междинният размер на кучилото на чихуахуа е три до четири кученца, той може да варира доста според от разнообразни фактори. От решаващо значение е да се обезпечат подобаващи грижи за майката по време на нейната бременност, с цел да се подсигурява здравето на чихуахуа майка, по този начин и на кученцата.

Вижте още:

- Дресура на чихуахуа;

- Характер на чихуахуа;

- Колко години живее чихуахуа;

- Обяви и цени за чихуахуа.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР