ЧЕЗ Трейд“ съдейства на Нестле България“ да постига екологичните си

...
ЧЕЗ Трейд“ съдейства на Нестле България“ да постига екологичните си
Коментари Харесай

Нестле България с принос към намаляването на въглеродните емисии

„ ЧЕЗ Трейд “ спомага на „ Нестле България “ да реализира екологичните си цели, осигурявайки 5 000 МВтч. зелена електрическа енергия през 2019 година Благодарение на съдействието сред двете компании в региона на продажбите на електрическа енергия „ Нестле България “ понижи въглеродните излъчвания от активността си с 6 500 тона.

 

„ Това е партньорство сред двама водачи в своите браншове, което носи изгоди освен за българското общество, само че и за екологичното бъдеще на света. За ЧЕЗ Трейд е чест, че оказва помощ на „ Нестле България “ да реализира своите цели за стабилно развиване “, сподели Кръстю Икономов, Директор корпоративни продажби и планове в „ ЧЕЗ Трейд България “ ЕАД, по време на връчването на зеления документ на Петър Стоилов, изпълнителен шеф и Йордан Нешев, началник на „ Здравословни и безвредни условия на труд “ в Нестле България. Дългосрочният ангажимент на компанията на глобано равнище е реализиране на нулеви чисти излъчвания на парникови газове до 2050 година Това е част от най-амбициозната цел на Парижкото съглашение – ограничението на световното повишение на температурата до 1,50 С.

 

Сертификатът се базира на Гаранции за генезис, издадени от Агенцията за стабилно енергийно развиване. Той подсигурява, че 5 000 МВтч. електрическа сила, употребена от „ Нестле България “ ЕАД,  е 100%  произведена от възобновими източници.

 

Нараства броят на фирмите, искащи да купуват зелена сила. По-рано тази година ЧЕЗ Трейд връчи документ на най-големия дилър на Toyota в България, на българските сдружения на белгийската банково-застрахователна група КВС Груп, на „ ПроКредит Банк (България) “ ЕАД, на русенската печатница „ Дунав прес “ и други

 

" ЧЕЗ Трейд България " ЕАД е един от водещите снабдители на електрическа енергия за промишлеността и бизнеса. Дружеството има 15 години опит на свободния пазар, като е доставило 27 тераватчаса електрическа енергия и е осъществила продажби на стойност 2,5 милиарда лв.. NESTLE  е най-голямата компания за храни и питиета в света. Притежава повече от 2000 марки – от световни икони като MAGGI®, NESPRESSO® и NESCAFÉ®, до местни любимци като Мура®, LZ® и Житен Дар®. Вече 25 години Нестле България АД е стратегически вложител, благонадежден шеф, приближен сътрудник и социално-отговорна компания, която поддържа значими публични дела.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР